Jelica Sretenović, popularna glumica iz doba Jugoslavije, proslavila se velikim brojem domaćih ulogama u filmovima i serijama. Međutim, njen osobni život bio je jednako zadivljujući, zahvaljujući velikoj ljubavi prema svom suprugu, zbog čega je svojevremeno bila interesantna za predstavnike sedme sile. Jelica se s Mišom Sretenovićem vjenčala s nepunih 19 godina, a njihovo poznanstvo trajala je još iz školskih dana. Mnogi su joj zavidjeli na njihovoj ljubavnoj priči, što ju je učinilo omiljenom figurom na ekranu i izvan njega.

Kao dječak, čekao bi pred njenom kućom da Jelica izađe, a zatim bi je otpratio u školu, tako je s vremenom je postao svjedok Jeličinog sazrijevanja od malog djeteta do odrasle dame. Ono što je mnogima bilo čudno jeste da se odlučio upustiti u vezu s njom s obzirom da je između njih dobna razlika od oko jedanaest godina. Kako su jednom prilikom izjavili, nekoliko godina bili su udaljeni jedno od drugog i njihov slučajni ponovni susret nakon mnogo godina razdvojenosti odmah je izazvao neospornu privlačnost.

Nakon toga  su hodali zajedno više od godinu dana, odlučili su se vjenčati i zanemariti veliku razliku u godinama, jer je njihova ljubav zaista bila istinska. Miša je bio ugledan muškarac zaposlen u Gradskoj skupštini i često je posjećivao otmjene restorane i važne događaje. Uprkos tome, pronalazio je vrmemena za svoju dragu, Jelicu je pratio u diskoteke i druge izlaske, nerijetko udovoljavajući njenoj ljubavi prema plesu.

Treća godina glumačke akademije za Jelicu je bila veoma sadržajna i uzbudljiva jer je dočekala rođenje svojih dvije kćeri, Ane i Olje. Nažalost, dogodila se tragedija kada je njen suprug iznenada preminuo, a Jelica je ostala udovica sa samo 45 godina. Unatoč velikom gubitku, Jelica se za utjehu okrenula poslu i dobila svoju prvu ulogu u Zoni Zamfirovoj. Ana i Olja su danas već odrasle i formirane ličnosti i kako je poznato, Ana se odlučila preseliti u Ameriku gdje živi već neki period, dok je Olja odlučila ostati u Srbiji i tu graditi svoju karijeru.

Preporučujemo