Sandi Cenov bio je istaknuti pop pjevač u Jugoslaviji tijekom sredine 1980-ih i 1990-ih godina, a svoju veliku popularnost stekao je svojom hit pjesmom “Malena”, koja je i dan danas veoma slušana pjesma. Poznat kao “vječni dečko” hrvatske estrade, nekada je imao nevjerojatno dobar izgled kojem su djevojke, pa čak i starije žene, jedva odoljevale. 

Aleksandar Cenov, poznatiji pod umjetničkim imenom Sandi, rođen je 1968. godine u Rijeci. Nakon sviranja u nekoliko bendova, odlučio se za solo karijeru u pjevanju i to se pokazao kao zaista dobar potez jer je nakon toga njegova muzička karijera naprošto procvjetala. Sandijev ljubavni život bio je također veoma buran, no osvojio je srce svoje prve supruge Branke Bebić, koja je također upamćena po tituli Miss Hrvatske.

Tokom jednog gostovanja u njenoj emisiji, Cenov je izveo svoju pjesmu “Žena budi mi ti”, i time izazvao oduševljenje šire javnosti ali je napravio i originalno i simpatično izjavljivanje ljubavi pred stotinama i hiljadama njihovih slušatelja. Par je veoma brzo ušao u strastveun vezu a nakon toga su se preselili u Pariz, gdje su nastavili svoje živote. Iako su mnogi smatrali da će njihova ljubav potrajati, veza je ipak bila prolazna, a Sandi se nakon toga našao u novoj burnoj romansi s poznatom srpskom voditeljicom Anom Mihajlovski.

Sandi je vjerovao da je Ana ona prava žena koju muškarac samo jednom sreće tokom svog života, međutim, njihova ljubav je na kraju propala, te se ispostavilo da njegova srodna duša i nije baš onakva kakvom je on smatrao. Uprkos tome što se jednim djelom razočarao, pjevač je za TV voditeljicu oduvijek imao samo lijepe riječi i svojevremeno je naveo da mu je drago što su se rastali pod okriljem prijateljstva, te su ipak uspjeli sačuvati nekakav odnos.

Sandi se poslije toga još jednom vjenčao, po ko zna koji put ušao je u novi odnos sa izvjesnom Ilinom, 12 godina mlađom ženom od njega. Tokom zajedničkog života dobili su dvoje djece, kćer Zaru i sina Mikulu, pjevač se posvetio svojoj porodici i tada se povukao iz javnosti, zbog čega ga veoma rijetko viđamo. Iako sada živi puno mirnijim životom, Sandi je nastavio postavljati nove fotografije na društvene mreže, a na njima možemo vidjeti da je svakako promjenio svoj izgled, dobio je po koju sjedu dlaku i godine su učinile svoje, međutim uprkos tome, mnogi njegovi pratitelji ističu da još uvijek izgleda nevjerovatno.

Preporučujemo