Naša glumačka scena oduvijek je bila impresivna i na zavidnom nivou, naročito po broju talentovanih glumaca koji su oduševljavali mnoga svjetski poznata imena. Jedan od takvih je svakako i Milan Vasić, koji trenutno važi za jednog od najtraženijih glumaca u Srbiji, a rođen a je Kosovskoj Kamenici. Njegova karizma, šarm i neosporno glumačko umijeće osvajaju publiku već dugi niz godina i do sada je sakupio veliki broj simpatija, dok su neki obožavatelji čak napravili njegove “fan” profile na društvenim mrežama, gdje objavljuju njegova najbolje fotografije uz određene citate. Milan potječe iz velike obitelji koju čine njegovi roditelji i dvije sestre, Tamara i Milena, s kojima je inače u odličnim odnosima.

Nakon završene srednje škole s nestrpljenjem je polagao prijemni ispit na Fakultetu dramskih umjetnosti u Prištini. Iako je bio primljen, izbijanje rata na Kosovu prisililo je sve studente da se presele u Beograd, što je on odmah i učinio. Kako je svojevremeno kazao, isprva je stanovao kod rođaka, ali je ubrzo dobio mjesto u studentskom domu. Kasnije se preselio u Kruševac preseljenjem Prištinske akademije i u konačnici, završio je akademiju u Vranju.

Uprkos tome što trenutno živi i radi u Beogradu, ima trajnu vezu s rodnim Kosovom, gdje mu još uvijek žive roditelji, te je jednom prilikom priznao da čak razmišlja o svom konačnom povratku. Što se privatnog života tiče, glumac još uvijek nije upoznao svoju srodnu dušu, što je zaprepastilo medije koji nemilosrdno tragaju za identitetom njegove ljubavnice. Gotovo da su uzaludni svi pokušaji da ga se uhvati u društvu dama, izgleda da su njegovi izlasci poprilično rijetki ili jednostavno Milan ne osjeća potrebnu dijeliti svoje fotografije sa svojim pratiteljima na Instagramu, ili ih sasvim vjerovatno bira i ne želi objavljivati svaki trenutak svoje svakodnevnice.

Osim vokalnog umijeća, posjeduje i smisao za pisanje pjesama. Zbog toga je odlučio sastaviti album koji se sastoji od tradicionalnih melodija. Nedavno su na Kosovu, na snimanju spota za najnoviju pjesmu “Bolna ljuba”, počele kružiti glasine o identitetu djevojke s kojom se fotografirao. Uprkos mišljenju da je riječ o nekoj njegovoj novoj partnerici, kasnije se doznalo da je zapravo riječ o njegovoj suradnici koja se pojavljuje u spotu, a radi se o Veri Stolić.

Preporučujemo