Dejvid Džejson rođen je 1940. godine u Edmontonu, London. Ovaj svestrani i cijenjeni glumac učvrstio je svoje mjesto u povijesti britanskih zabavnih programa, a najveću popularnost stekao je ulogom Del Boya u hit seriji “Only Fools and Horses” (Mućke) koja se emitovala tokom 1981. godine. Debitirao je prve godine serije i nastavio tu ulogu do božićnog specijala 2002.  godine. Na vrhuncu svoje popularnosti, Dejvid je 1990. godine morao da se povuče sa glumačke scene, uzeo je pauzu na određeno vrijeme, a kako se kasnije saznalo, njegova supruga pokojna Myfanwy Talog je bila veoma teško bolesna i preminula je u svojoj 49. godini života. 

Del Boj, Mućke, Dejvid Džejson

Jedna zanimljivost koja se veže za Dejvida jeste da je on zapravo tek u svojoj 61. godini postao otac malene djevojčice Sofi Mej, koju mu je podarila njegova supruga Gil Hinklif tokom 2001. godine. Međutim, Sofi nije njegova jedina kćer, a to je potvrdio i sam glumac, koji je svojevremeno predstavio Abi Haris, koja će sada već korača petom decenijom svog života. Tokom prethodne godine, glumac je na svoju adresu dobio pismo od jedne žene koja ga je zamolila da se podvrgne DNK testiranju kako bi dokazali da je njena kćer zapravo i kćer Dejvid Džejsona.

Uz opširnu poruku ostavila je i svoju fotografiju iz mladosti, te fotografiju svoje kćeri, a glumac je odmah potom pristao na testiranje te se zaista ispostavilo da ima i drugu kćer Abi Haris. Majka njegove kćeri za koju nije ni znao bila je Dženifer Hil, glumica koja je svojevremeno svoje puteve ukrstila sa glumcem na pozorišnim daskama “Mayfair” pozorišta. Iako je Hill bila posvećena Geoffreyu Davionu, ona i njezina velška privlačnost fascinirali su tada mladog Dejvida, što je dovelo do kratke, ali strastvene romanse koja je rezultirala začećem njihove kćeri.

Dejvid Džejson

U iznenađujućem preokretu događaja, glumac i njegova kći za koju nije ni znao dijelili su filmsko platno za vrijeme 2008. godine a da nisu bili svjesni svoje obiteljske veze. Živeći povučeno u Port Talbotu u Walesu, majka, koja sada ima 87 godina, isprva je vjerovala da je neko drugi Abin otac, a Abi je dijelila isto to uvjerenje. Međutim, kako je vrijeme prolazilo, pogotovo nakon što je Jenniferin suprug preminuo, počela je uočavati sličnosti između svoje kćerke i kultnog glumca.

Nakon majčinog priznanja da je bila u ljubavnoj vezi s Jasonom, zgrabila je njegovu sliku i držala je pokraj svoje glave ispred ogledala i tada je primjetila da dijele nevjerojatnu sličnost, osobito po crtama lica. Nakon što je Abi skupila hrabrosti da se javi Dejvidu, Abine dugogodišnje sumnje su bile potvrđene. Iako je Del Boy već intuitivno shvatio istinu, naknadna analiza ju je samo dodatno pojasnila. Sada otac i kći uživaju u svakom trenutku koji provedu zajedno, nadoknađujući izgubljeno vrijeme.

Dejvid Džejson

Preporučujemo