Dino Merlin, bosanskohercegovački pjevač i tekstopisac koji je stekao veliku popularnost na prostorima balkana, o svojim najmilijima uvijek je govorio s najvećom pažnjom, nastojeći ne otkrivati previše detalja o njihovim životima, bio je vješt u zaštiti svoje obitelji od pogleda javnosti, jer smo do sada veoma rijetko imali priliku da ih vidimo pred kamerama. Zbog toga mnogi njegovi obožavatelji i dalje ne znaju kako izgledaju njegova supruga Amela i dvoje djece, Hamza i Naida, iako su u braku proveli tri desetljeća.

Pjevač je već zadnjih trideset godina posvećen samo jednoj ženi, Ameli, od svoje 17. godine. Njihova zadivljujuća priča o ljubavi je puno intrigantnija zbog njenih tajnih početaka. Uprkos tome što Amela dolazi iz imućne porodice, dok je Dino potekao iz one sa nešto skromnijim imovinskim stanjem, njihova je ljubav opstala iako su njihovi roditelji na samom početku bili protiv njihove veze.

Dinom se tokom jednog intervjua prisjetio kako je sve to izgledalo na samom početku i kako su uspjeli prebroditi sve prepreke da budu zajedno. Uprkos brojnim izazovima, skrivanjima i lošim komentarima, nakon što su zajedno proveli punih pet godina, konačno su se vjenčali, ali u tajnosti. Svadbena ceremonija imala je romantični dio, iako je Dino mladenku doslovno oteo. Svečanoj ceremoniji prisustvovao je samo Dinin kum i Amelina sestra, koja je inače bila i kuma.

“Nakon vjenčanja otputovali smo u Dubrovnik na medeni mjesec. No, po povratku smo se preselili kod majke i odjednom bili bačeni u užurbanu svakodnevicu. Težina obiteljske odgovornosti i teškog rada baš su me opterećivali u to vrijeme, dok su Amelini roditelji bili toliko bijesni zbog svega da su šest mjeseci odbijali razgovarati s njom. No, s vremenom su rane zacijelile i danas me njeni roditelji vole više nego što sam mogao zamisliti” – kazao je Dino svojevremeno. U tom teškom razdoblju, vjerujemo da je snimljen i ovaj dirljivi obiteljski portret, koji je prije nekoliko dana objavlje na društvenim mrežama.

Umjetnik je svoju suprugu često nazivao svojom muzom i nepokolebljivim osloncem, Dino je neizmjerno ponosan i na svoju djecu, Naidu i Hamzu. Njegova kćer je završila studij na Oxfordu, a Hamza je s druge strane završio studij menadžmenta i političkih nauka, nedavno se oženio i dobio sina, a sada je navodno saradnik svoga oca, istovremeno upravljajući njihovim glazbenim inicijativama.

Preporučujemo