Epske i intenzivne velike ljubavi često su gorko-slatke i s veličanstvenim trenucima kada budemo preplavljeni emocija često dolaze i brzi sukobi, žestoke rasprave i nepomirljivi razdori. Te strasti mogu postati sveobuhvatne i možda nikada neće nestati, pretvarajući se u patološke privrženosti. Ljubav između operne ikone Marije Kalas i grčkog tajkuna Aristotela Onassisa jedna je od takvih priča, hvaljena kao veličanstvena i teška romansa u suvremenoj povijesti.

Marija Kalas, utjecajna grčka ikona poznata po svom šarmu i glasu, bila je nedodirljiva figura svog vremena. Njen desetljećima dug romantični spoj s Aristotelom Onassisom bila je zadivljujuća i burna afera koja i dan danas intrigira javnost. Uprkos snazi ​​njihove veze, njihov odnos bio je obilježen dramatičnim obratima, suzama, preprekama i osvetničkim činovima koji su ostavili neizbrisiv dojam na one koji su pratili njihovu priču.

Grčka pjevačica i poznati poduzetnik zaljubili su se na “Kristini”, jahti koja je preplovila Mediteran tokom trotjednog izleta. Oboje su u to vrijeme bili u braku, Aristotel je bio privžen bogatoj atenskoj nasljednici po imenu Livanos, a Marija Đovaniju Batisti, tri desetljeća starijem menadžeru. Zanesen privlačnošću 32-godišnje dive, šarmantni bogataš postao je njen vjerni sluga. Svaki njen hir bio je njegova zapovijed, pa tako naprimjer ako bi izrazila svoju ljubav prema tangu, oni bi plesali cijelu tu noć, a ako su joj ruže bile strast, on je njima preplavio plesnu dvoranu, a ako je žudjela za zabavom, priredio bi je samo za nju.

Jedne noći, sudbonosni susret Marije i Aristotela dogodio se na jahti usidrenoj u podnožju planine Atos. Par je toplo primio ekumenski patrijarh Atenagora, koji ih je pohvalio zbog njihovih napora u postavljanju Grčke na kartu, odnosno iskazao je svoju zahvalnost i nazvao ih “najvećim pevačem i najvećim mornarom u savremenom svetu”. Patrijarhove riječi dirnule su Mariju do suza, a ona ih je protumačila kao božanski znak odobravanja njihove ljubavi. Ostatak možete pročitati ovdje.

Preporučujemo