Slavko Štimac je jedan od poznatih jugoslovenskih i srpskih fimskih glumaca čija je karijera obilježena ulogama u naslovima kao što su “Sjećaš li se Doli Bel”, “Ko to tamo peva”, “Varljivo leto ’68” i “Salaš u Malom Ritu”. Iako se o njegovom privatnom životu ne zna puno detalja, poznato je da je već dugi niz godina u braku sa slikarkom Vesnom Golubović, sa kojom je tokom zajedničkog života dobio sina Vida.

S obzirom na njegovu izuzetno uspješnu karijeru, njegova filmska i serijska ostvarenja su manje više svima poznata a njegov ljubavni život je dugo vremena intrigirao našu javnost. Tako se nedavno pojavila vijest o bivšoj djevojci Slavka Štimca i otkriveni su detalji veze koju je dramski umjetnik dugo vremena uspješno skrivao, a kako se čini imao je veoma dobre razloga za to.

Tokom gostovanja u emisiji Vesne Dedić, Slavkov kolega Ivan Jevtović se prisjetio trenutaka iz svoje mladosti a spomenuo je i prijateljstvo sa Štimcem koji ga je nešto kasnije predstavio svojoj djevojci. “Prvi put sam od kuće pobegao sa šest godina posle svađe sa bratom. Jednom ću sigurno da snimim film o tome. Sa Novog Beograda sam peške stigao na drugi kraj grada, do Kalenić pijace, gde su stanovali baba i deda, taj deo mi je bio poznat. A onda sam krenuo nazad, ali nisam želeo da se vratim kući, već da život nastavim samostalno.

Na Terazijama sam sreo Slavka Štimca, koji je primetio da lutam, pomislio je da sam još jedan mali “ganci” i pitao me je da li hoću da idem sa njim nešto da pojedemo. Budući da mi je bio idol pristao sam na to. Pre nego što smo seli u taksi napomenuo mi je da ćemo samo nakratko da svratimo kod njega i njegove devojke. Pokucao je na vrata, otvorilo je strašilo, tačnije neka žena sa raščupanom kosom preko lica…” – kazao je. Ostatak možete pročitati ovdje.

Preporučujemo