Nataša Riter rođena je u Novom Sadu i već 10 godina živi u Sremskim Karlovcima, ima 53 godine i radi na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu. Sve je to od male važnosti ili značaja, ali sama životna priča koju je objavila je ipak jedinstvena.

Nataša sada ima 11-godišnju kćer koju je začela u 42. godini života, a svoju jedinstvenu priču objavila je u nadi da će inspirirati druge žene kao i obitelji koje su se odrekle mogućnosti da ikada imaju djecu. Svoju prvu romantičnu vezu imala je kao tinejdžerica, bio je to romantičan prvi susret, mladenački i pun planova za zajedničku budućnost.

Njena veza trajala je otprilike 20 godina i kao svaka druga zaljubljena djevojka koja je već dugi niz godina u srećnom odnosu, željela se ostvariti u ulozi majke. Nadala se maloj djevojčici i već je unaprijed odlučila da će se ona nazvati Dajana. “Sanjala sam kako će naše dete izgledati, priželjkivala da ću dobiti devojčicu i oduvek sam znala da ću joj dati ime Dajana. Po princezi Dajani jer mi je bila omiljeni lik. Ne zato što je bila princeza, već me je očaravala njena dobrota, humanost, osmeh. Međutim, godine su prolazile. Mesec za mesecom, godina za godinom i ništa”  – kazala je Nataša u svom obraćanju za “Blic”.

Kako je objasnila u nastavku, što se više približavala četrdesetoj, to joj je sve bilo teže i mislila je da nikada neće dobiti dijete jer su sve njene prijateljice već imale djecu, dok je njen svijet bio ispunjen tugom. “Period života pre moje 40. godine bio je period velike praznine i tihe patnje. Ne mogu da vam opišem kakvi su to emotivni i psihički udarci bili u želji za detetom.

Nadate se, nadate i nadate i ništa! Moje drugarice su jedna za drugom dobijale decu, ja sam se radovala njihovoj sreći, ali u isto vreme i doživljavala svaku njihovu trudnoću kao šamar. Teška psihička borba bila je u meni. Posle nekoliko godina neupselih pokušaja da zatrudnim, suprug i ja smo odlučili da odemo kod doktora i da se proverimo. ” – dodala je. Ostatak teksta možete pročitati ovdje.

Preporučujemo