U nastavku našeg današnjeg teksta osvrnut ćemo se na osamdesete godine prošlog vijeka, kada je po rječima mnogih, estradna scena bila puno kvalitetnija nego što je to slučaj danas. Mnogi će se složiti sa ovim jer je bilo zaista mnogo kvalitetnih muzičkih grupa koje su svakodnevno uveseljavale javnost sa naših područja, jedna od takvih bila je i grupa “7 mladih” koja je važila za istinski evergrin bend.

Njihovi nastupi bili su ispraćeni velikom posjećenosti pa su tako svaki mjesec punili dvorane širom bivše Jugoslavije, a osim toga što su svojim talentom uspjeli fascinirati mnoge, svaki od članova grupe uspio se ostvariti i u nekoj drugi sferi života. Pored toga, njihova grupa upisana je u Ginisovu knjigu rekorda, a zabilježeni su kao sastav koji je uspio izdržati više od 33 godine na okupu.

Jova Radovanović je bio svakako jedan od članova koji se najviše isticao u javnosti, svojevremeno je vodio i TV emisiju a ona je bila satiričnog sadržaja te je bila izuzetno gledana. Njegov zarazan i široki osmijeh uspjeli su upamtiti mnoge iz starijih generacija ali ono što je malo ko znao jeste to da je Jova imao veoma teško djetinjstvo ispunjeno burnim dešavanjima.

“E, ali pre toga… I ja sam bio dete. Mali Jova. Sećam se detinjstva, naravno, ima li šta lepše od tog perioda… Jako sam voleo da zasmejem svoje drugare i da ih nečim obradujem, nekim štosom. Na tome sam insistirao i tokom školovanja, to se kasnije pokazalo, kad sam počeo da sviram, kao nešto što bi moglo da se uvrsti u zabavni program, tako da sam počeo da radim i šou-programe.

U početku je to bilo na traljavim nogama, ali ako na nečemu insistiraš i radiš na tome, moraš iz dana u dan da budeš sve bolji i bolji. Mi smo bili uporni u svemu tome i postali smo jedan od najboljih bendova u Evropi. Kada kažem mi, mislim na Sedmoricu mladih. Eto, kako sam zasmejavao školske drugove, tako sam posle i gledaoce kraj malih ekrana…” – kazao je Jova svojevremeno.

Bio je izuzetno posvećen svom poslu i tokom jednog perioda morao je boraviti van zemlje, a po njegovom povratku njegov sin je počeo plakati kada ga je ponovo ugledao jer je bukvalno zaboravio kako izgleda njegov otac. Svojevremeno mu je najveća konkurencija bila Lepa Brena i njena gurpa “Slatki greh”, a jednom prilikom ga je javno okarakterisala kao “dvorska luda” koja je uvijek spremna za šalu.

Preporučujemo