Vjenčanje Lepe Brene i njenog supruga Bobe Živojinovića je svojevremeno ispraćeno velikim medijskim prisustvom, a posebno je zanimljivo što im je vjenčani kum bio jedan od najimućnijih ljudi na svijetu. Prema Forbsovoj listi, Rumunj Jon Cirjak spada u 2.000 najbogatijih ljudi, a radi se o bivšem teniseru koji danas ima 83. godine i čiji je život više puta bio glavna tema svjetskih medija. 

Cirjak se smatra najbogatijim sportašem svih vremena, a njegovo se bogatstvo trenutno procjenjuje na preko 2 milijarde dolara. Osim toga, on je jedini bivši sportaš koji se pojavio na popisu svjetskih milijardera i službeno je najimućniji Rumunj. Prije nekoliko godina bio je na 1876. mjestu Forbesove liste, a 2022. godine zauzeo je 1818. mjesto.

Na stranicama “Forbesa” opisuju da je najveće prihode ostvario od bankarstva i osiguranja, a njegove tvrtke dio su veće grupacije, organizacije “Cirijak”. Prema pisanju lokalnih medija, ovaj milijarder vlasnik je madridskog teniskog turnira iz Masters serije, a ima i brojne tvrtke koje zapošljavaju preko 20.000 ljudi. Spada u najslavnije ljude na svijetu a njegov hobi ogleda se u skupljanju motora, te kako se navodi, posjeduje više od 400 različitih skupocjenih modela, od kojih su neki pripadali Al Kaponeu i Eltonu Džonu.

Jedna zanimljivost koja se ističe jeste da je Novak Đoković prije nekoliko godina kupio ATP turnir od Cirijaka, koji se održavao u Beogradu, a tom prilikom hvalio se i luksuznim automobilima, što su mu mnogi tada zamjerili. Prema pisanju jednog portala, kada bi najpopularniji teniseri 21. stoljeća Novak Đoković, Roger Federer i Rafael Nadal spojili svoja bogatstva koja se mjere milijardama dolara, ne bi imali više od trećine Ćirijakovog bogatstva. Međutim, Cirijak većinu svojih prihoda nije zaradio od tenisa, niti je bio posebno uspješan u tom sportu i kako je poznato, osvojio je samo jedan naslov u singlu.

Njegova slava i veliko bogatstvo uslijedili su nakon što je završio igračku karijeru, a kako se navodi, bio je trener i menadžer Borisa Bekera, Stefi Grafa, Gorana Ivaniševića, Marata Safina, Mary Džo Fernandeza i drugih poznatih tenisera, međutim, to je ipak bila samo odskočna daska u njegovom poslu u kojem je postigao značajne uspjehe zahvaljujući svom poduzetničkom duhu i brojnim kontaktima koje je ostvario. Ostatak možete pročitati ovdje.

Preporučujemo