U austrijskim medijima objavljena je vijest o testamentu starije gospođe koja je bolovala od demencije, a ono što je posebno zanimljivo jeste da je ona bila izuzetno bogata žena čija je posljednja želja šokirala širu javnost.

Navodi se da je baka bila imućna žena, a nakon suprugove smrti 2018. ostala je sama jer nikada nisu imali djece. Nakon toga je prekinula komunikaciju sa sestrom i njenom djecom, a nakon godinu i pol dana naišla je na vodoinstalatera koji joj je došao obaviti neke popravke u kući. Tokom tog perioda, često je bio prisutan uz nju i obavljao je razne poslove koje ona sama nikada ne bi mogla završiti, cijenila ga je kao dobrog čovjeka i ubrzo su se sprijateljili do te mjere da je on postao prvi kontakt u slučaju njene hospitalizacije.

U znak zahvalnosti poklonila mu je svu svoju imovinu, što se nije nimalo dopalo ostatku njene porodice a obiteljski odvjetnici koji su angažovani kako bi osporili njen testament kažu da ne mogu učiniti ništa da to spriječe. Naime, mediji navode da je baka ovom čovjeku poklonila više od 3000 kvadratnih metara svog placa, a jedan član obitelji procjenio je vrijednost u iznosu više od 3 miliona eura, te u nastavku tvrdi da nikada ne bi pomislio da netko drugi osim člana obitelji može naslijediti tako veliku količinu imovine.

Odvjetnici tvrde da je sada teško dovesti u pitanje da je pomenuti čovjek manipulisao sa starijom gospođom jer je baka ipak pokojna i nema apsolutno nikakve indicije za bilo koje kazneno djelo poput prevare ili prisile za potpisivanjem dokumenta. Naravno, obitelj je uznemirena zbog svega, ali zasigurno da je baka svojim postupkom promjenila život ovom vodoinstalateru koji joj je pomagao zbog svoje dobre naravi.

Preporučujemo