Sigurni smo da ste svi upoznati sa muzičkom karijerom Marije Šerifović, u kojoj se svakako ističe emotivno izvođenja pjesme pod nazivom “Molitva” tijekom finala na pozornici u Helsinkiju. Srpska pjevačica je tada sakupila 268 glasova i zauzela prvo mjesto, što je dovelo do održavanja Eurosonga u Beogradu 2008. godine.

Tom prilikom, od ukupno 41 zemlje koje su nastupile, Marija je devet puta dobila 12 bodova, pobijedivši ukrajinsku natjecateljicu Verku Serdučku s 33 boda razlike. Intreresantno je da je Srbija tada prvi put sudjelovala na ovom natjecanju, a njihov prvi nastup rezultirao je pobjedom. U Srbiji je između 70 i 90.000 ljudi sa nestrpljenjem dočekalo Mariju, te su joj tada željeli izraziti zahvalnost što je na najbolji mogući način prikazala njihovu zemlju.

Međutim, tom prilikom bilo je i dosta kontroverzi što je sve češće s pjesmama koje se natječu na Eurosongu i makedonski muzičar Marjano Filipovski je u to vrijeme optužio Mariju da njena pjesma “Molitvu” predstavlja srpsku imitaciju albanske pjesme “Ndarja” pjevačice Sone Malaj. Naravno, nakon takvih tvrdnji stručni žiri i poznati kritičari zaključili su da to nije slučaj jer se u njenoj pjesmi ponavlja samo pola takta navedene izvedbe pjevačice Malaj, a po pravilima plagijatom se smatra ona pjesma koja sadrži četiri takta.

Proteklih dana započelo je muzičko natjecanje “Pjesma za Euroviziju” na kojem će se birati predstavnica zemlje na predstojećem Eurosongu u Liverpolu. Pobjednika će odlučiti broj glasova publike i stručnog žirija a sve pjesme objavljene su na službenom jutjub kanalu Eurosonga prije otprilike tri sedmice, a neke od njih već su sakupile veliki broj pregleda.

Sada je Marija bila ta koja je odlučila prokomentarisati naše takmičare na svom Twiter nalogu. Nakon brojnih nastupa koje smo mogli vidjeti u drugom polufinalu, tijekom kojeg su se pojavile i “Uraganke” koje su svakako okupirale najviše pažnje, mogli smo vidjeti i prisustvo nekoliko poznatih Tiktokera, a zatim se pojavio i “svećenik” koji je djelio scenu sa plesačima obučenim u kostime medvjeda, a sve navedeno natjeralo je Mariju da snimi svoju reakciju za društvene mreže. Očigledno je da je pjevačica razočarana izvedbom naših takmičara a u svojoj objavi je napisala: “Verice, okadi kuću!”

Preporučujemo