Zahvaljujući internetu i društvenim medijima, pristup informacijama iz čitavog svijeta nikada nije bio jednostavniji i uz svega nekoliko klikova možemo saznati sve što nas zanima pa tako imamo priliku doznati o neobičnim i čudnim događajima koji su zadesili ljude širom svijeta.

Shodno tome, jedan korisnik društvene mreže TikTok, pod imenom geebeetv objavio je nekoliko videa s detaljima napretka obnove kuće koju je kupila njegova porodica još tokom 1920. godine. Kako navodi u svom obraćanju, tijekom izvođenja radova naišlo se na mnogo čudnih predmeta, no snimka jednog od njih postala je viralna i u nastavku su osvanuli brojni komentari u kojima možemo primjetiti podidjeljena mišljenja drugih korisnika.

Tokom renoviranja, u zabačenom kutku kuće pronašao je kutiju na kojoj je bio nacrtan “đavolji znak”, uklesani pentagram, ali je nikako nije mogao otvoriti a ključ nije imao. Pored toga, preplašio ga je i sam natpis koji je također ispisan na starom velškom jeziku, a kada je potražio prevod na internetu, saznao je da je napisano: “ne otvaraj”.

Kutiju je potom odložio na sigurno mjesto a u nastavku renoviranja primjetio je ogledalo čije se staklo pomicalo prilikom kretanja po prostoriji, kada ga je malo bolje pogledao, otkrio je da se određeni predmet nalazi iza stakla a kada ga je razbio konačno je pronašao ključ te je odmah znao o čemu se radi. Kada je otvorio kutiju, otkrio je spaljeni ostatak ploče koja se navodno koristila za prizivanje duhova, unutra je bio smješten još jedan manji ključ i pramen kose.

S obzirom da je ostao zatečen stvarima koje je prenašao, odlučio je podjeliti svoju priču na društvenim mrežama a korisnici su u komentarima istakli kako sve izgleda kao uvod u horor film. Nekoliko njegovih video snimaka pogledalo je preko 70 miliona ljudi, a veliki broj njih je komentarisalo da bi pomoć trebao potražiti od nekog sveštenog lica.

@geebeetv

We opened the box! #renovation #creepy #ohno #box #ouija #scary #mistake #oldhousetiktok

♬ Creepy Music Box – Terra Fantasy

Preporučujemo