Život je zaista nepredvidiv a tome svjedoče i mnogobrojne priče koje možemo pronaći na internetu, međutim u nastavku našeg današnjeg članka prenosimo vam jedno potpuno drugačiju od ostalih a ona se tiče dvoje mladih ljudi koji su sasvim nenadano uplovili u romansu.

Priča prati Mustafu i Eminu Hodžić koji su se pronašli u najtežim vremenima svog života, sada su već osam godina u braku a njihovo upoznavanje uslijedilo je tokom liječenja na psihijatriji. Kako se navodi, Emina je prije Mustafe već imala jednog supruga sa kojim je bila nešto više od jedanaest godina u braku, tada se susrela sa ranoraznim fizičkim i psihičkim maltretiranjima i njena veza bila je osuđena na propast već na samom početku.

Tokom svih tih godina zlostavljanja, Emina je zadobila tešku depresiju i anksioznost zbog čega je morala posjećivati stručno medicinsko osoblje da bi zatim završila i na psihijatrijskom liječenju. Kada se odlučila za tako važan korak u svom životu, njen suprug ju je napustio i ostavio sa dvoje maloljetne djece a zatim je upoznala Mustafu koji joj je promjenio život iz korijena.

Kako je i sama kazala, njihov susret je bio sudbonosan i nije mogla niti sanjati da će na psihijatriji upoznati svoju srodnu dušu, a upravo takav scenario se odigrao. Nakon što je dobila adekvatnu terapiju, ljekari su je otpustili iz bolnice uz napomenu da se redovno mora pojavljivati na socioterapijama gdje je ujedno po prvi puta vidjela Mustafu.

Upustili su se u neobavezno čavrljanje a zatim su ubrzo shvatili da imaju mnogo zajedničkih tema te da je njihov život bio veoma sličan, Emina navodi da nikada prije nije osjetila da je neko razumije na takav način i bilo je očigledno da između njih postoje posebne emocije koje su predvodile njihovoj vezi. Zajedno su bili podrška jedno drugome i oboje su naišli na veliki napredak u svom liječenju, depresija se polako povlačila i njihovo duševno stanje bilo je sve bolje a to su uvidjeli i liječnici koji su mladom paru predvodili terapije. Ostatak možete pročitati ovdje.

Preporučujemo