Uslijed globalne ekonomske krize koja je nastupila od početka pandemije virusa, te se zatim dodatno pogoršala sa povećanim tenzijama a zatim i sukobom Rusija – Ukrajina, sve više ljudi pokušava pokrenuti svoje biznise koji će im omogućiti dovoljne novčane prihode za normalan život.

U nastavku našeg današnjeg članka osvrnut ćemo se na porodicu Simić, koja je krenula sa proizvodnjom vodnjike, odnosno tradicionalnog napitka koji se veže za Užičke krajeve. Na ovu poslovnu ideju je došao mladi Predrag Simić nakon što se vratio u svoj grad poslije diplomiranja na Poljoprivrednom fakultetu.

“Kada smo bili studenti, pa svi ih ovih naših bogatih, zapadnih krajeva Srbije ponesemo sir, kajmak, čvarke, po koji litar rakije, ali se uvek ubaci i neki litar vodnjike. Kako su ti studentski dani bili zanimljivi sa punom provoda i noćnog života, ali i obaveza, jer smo ujutru morali rano da ustanemo i idemo na predavanja, tada nas je sve mučio mamurluk. I onda je moj deda rekao da je za to najbolja baš vodnjika, i od tada je sinula ta ideja” – kazao je u svom obraćanju za medije.

U nastavku otkriva da nema nikakav specijalan recept, posvetio se svom novom poslu i svo svoje slobodno vrijeme uložio je u poslovno razvijanje, što se pokazalo kao odlična odluka s obzirom na to da im proizvodnja za sada ide izuzetno dobro. Glavni sastojci vodnjike jesu izvorska čista voda, divlje voće i šumski plodovi, koji na poseban način daju šmek njegovom nevjerovatnom napitku.

“Što se tiče divljeg voća, stavlja se divlja jabuka, kruška ili takiša, ona daje najviše na slatkoći. Pored toga stavlja se dren, trnjina, glog, kleka i uvek ubacimo po koju kleku i na kraju stavljamo dunju zbog arome. Sve to ide u bure, naliva se izvorskom vodom i posle nekog vremena vodnjika je spremna za istakanje” – objasnio je Predrag.

Njegov glavni poslovni partner jeste njegova baka Dobrinka, koja je izuzetno srećna što je njen unuk uspio stvoriti uspješan biznis od kojeg neće zavisiti niti od jednog poslodavca. Dok je Predrag još bio u dječačkom dobu, susretao se sa mnogim gripama i imao je slabašan imunitet koji je zatim uznapredovao od kako je počeo konzumirati vodnjiku, što je ujedno i razlog zbog kojeg se odlučio za ovaj biznis.

Preporučujemo