Porodica Đoković je uvijek zanimljiva tema za našu javnost, Novak je nedavno postigao veliki uspjeh osvojivši mečeve koje je imao na “Australian Openu” i od tada je stalno prisutan u medijima, međutim kako je poznato, sada je na zasluženom odmoru sa svojom porodicom.

Ovih dana aktuelan je intervju sa majkom Novakom Đokovića, Dijana je otvorila dušu i priznala koliko joj njen sin zapravo fali i da sve ove godine ona trči za svojom djecom kako bi mogli provesti nekoliko zajedničkih trenutaka. Sada već najbolji teniser na svijetu, napustio je porodičnu kuću sa samo trinaest godina i od tada porodica cijeni svaki zajednički trenutak proveden sa njim, jer je stalno u pokretu i putuje širom svijeta.

“Viđam ga koliko i svi drugi na TV-u, pa kažem sebi: “Bože, ja sam ovo dete rodila za ovaj narod, a najmanje za sebe!” Viđamo se tako što se jurimo po belom svetu. Iskreno, ostala sam ga željna. Marko i Đorđe su bili uz mene, provodili smo više vremena zajedno, a on je rano otišao. Nisam pratila njegovo odrastanje. Najmanje ga viđam i uvek bih volela da provedem vreme s njim. Da tako sedimo i evociramo uspomene. Samo da mi je živ, zdrav i srećan” – kazala je Dijana u svom obraćanju.

Kako otkriva, kada je Novak napunio trinaest godina, Dijana je zamolila Jelenu da ga povede sa sobom jer je shvatila da u našoj zemlji nema toliko mjesta za napredak. Jelena Denčić je tada uvažila njenu molbu i tada započinje putovanje Novaka Đokovića, na kojem je upoznao sadašnjeg trenera Gorana Ivaniševića.

Kao što bi to i svaka majka učinila, Dijana je non-stop zvala Novaka kako bi provjeravala kako je, iako je znala da je u dobrim rukama jer su akademije na koje je Novak poslan na izuzetno dobrom glasu a tu su bili i Jelena i Goran, koji su Dijani ulijevali povjerenje. “Već tada se videlo da će biti veliki igrač, šta je sve radio sa telom, zvali su ga čovek od gume. Sve je poštovao šta se radi, zagrevanje, istezanje, sve je poštovao. Tamo sreo Ivaniševića i gledao ga kao boga, on mu je davao čokoladice i mnogo ga je Novak voleo. Dok je bio tamo družio se sa našom decom odavde i oni su mu bili jedino društvo.” – dodala je Dijana tokom svog intervjua. Ostatak možete pročitati ovdje.

Preporučujemo