Uloga roditelja je mnogima najvažnija stvar u životu i dok bi neki uradili sve za svoju djecu ipak postoje i oni koji olako shvataju sve te stvari a sve to se održava na njihovoj djeci. U nastavku današnjeg članka osvrnut ćemo se na slučaj koji potresao čitavu Ameriku ali i ostatak svijeta, priča koju vam prenosimo datira iz 2000ih godina i prati majku Amandu Luis čiji su postupci šokirali svjetsku javnost. 

Amanda je tokom 2000. godine izgubila kćer koja se navodno utopila u bazenu njihove porodične kuće, kako je objavljeno, djevojčica je bila bez nadzora te je ušla u bazen nakon čega se desila tragična nesreća. Njena majka pronašla ju je samo nekoliko minuta kasnije nakon čega je pozvala hitnu pomoć koja je konstantovala s*rt djevojčice.

Međutim, ubrzo nakon toga njen sedmogodišnji sin je tokom boravka u vrtiću nacrtao crtež na kojem se jasno vidi žena koja gura djevojku pod vodu, zaposlenici vrtića su povezali neke stvari te potom obavjestili nadležne službe koje su provele istragu. Sa njenim sinom obavljen je razgovor u prisustvu psihologa koji je zaključio da je dječak nacrtao traumatične scene koje su mu se urezale u sjećanje.

Ubrzo je isplivala strašna istina i ispostavilo se da je dječak zapravo bio svjedok strašnog ub*stva koje je počinila Amanda, koja je svoju kćer utopila u bazenu porodične kuće. Pokrenut je novi sudski postupak i pred okružnim tužiocem dječak je ispričao sve što je vidio tog kobnog dana, a kako se naposlijetku ispostavilo, Amanda je njegovoj sestri začepila usta i gurala je pod vodu sve dok nije prestala davati znakove života.

Amanda Luis je nakon njegovog iskaza osuđena na doživotni zatvor, mali dječak se rasplakao u sudnici i po rječima psihologa koji su boravili u njegovoj blizini, veoma su male šanse da je dječak lažirao svoje emocije te smatraju da je njegova izjava potpuno istinita. Nikada nije utvrđeno koji su konkretni razlozi zbog kojeg je majka počinila ovo strašno ub*stvo, a ona se nastavila braniti s tvrdnjama da je dječakova izjava laž te da ga je na ovo sve nagovorio neko ko je želio napakostiti njihovoj porodici.

Preporučujemo