Kao što ste i sami možda zaključili na osnovu današnjeg naslova, razgovarati ćemo o jednoj intrigantnoj temi koja je nastala iz Srbije, a radi o prodaji Geneks tornja koji je prodan za nevjerojatnih 2,4 milijarde dolara, odnosno 20,4 miliona dolara. Na aukciji je pobijedila tvrtka Eura Bar, a prema službenim podacima vlasnik te tvrtke je Aleksandar Kajmaković, javnosti poznatiji kao Aca Bosanac.

U procesu je sudjelovalo sedam ponuda, a tvrtka koja je u konačnici kupila Geneksov toranj osnovana je 2011. Bavi se i posluživanjem i pripremom pića, a uključeni su i “NR DEVELOPMENT” , “Sveučilište Singidunum”, “Tardycon Holding Limited”, “Samers”, “Exeone” i “Eureka Bar”. S obzirom na vrtoglave cifre po kojima je Geneks kupljen, Aleksandar Kajmaković, čovjek koji je sada vlasnik famozne kule, privukao je interesovanje šire javnosti zbog čega se našao kao glavna tema svih regionalnih medija.

Aleksandar Kajmaković u javnosti je poznat po brojnim poznatim lokalima u gradu, pa se između ostaloga navodi da je vlasnik restorana “Bottega”, kazališne lokacije “Tempest” u Beton hali, noćnog kluba “La Fayette” u Karađorđevoj ulici, klub “Casina” na Terazijama, vlasnik je i hotela “Casina”, pozorišta “Teatro” kod Sarajeva, te splava “Luka” kod Ušća, ima “Tri šešira”, “Dva”. Golubovi“ i „Zlatni karafe“. Osim toga, mediji su ranije objavili da posjeduje luksuzni park, a među njegovim vozilima ističu se nevjerovatni Mercedes CLK 230, Maserati i nekoliko džipova od kojih mu je omiljeni svakako Hummer.

Prati ga glas uspješnog biznismena i izuzetno inteligentnog čovjeka, što se da zaključiti i na osnovu njegovih investicija koje je pravio tokom svog dosadašnjeg života. Smatra se jednim od bogatijih ljudi iz naše regije i nažalost njegova procjena bogatstva još uvijek nije objavljena, međutim, s obzirom na pažnju koju je privukao svojim novim poslovnim poduhvatima, sigurni smo da ćemo uskoro imati i takve informacije.

Preporučujemo