Emina Jahović je srpska pop pjevačica koja je prethodnih godina napravila izuzetno veliki uspjeh u svojoj karijeri, održala je veliki broj nastupa i istakla se kao perspektivna i mlada umjetnica za koju se predviđa da će biti jedna od najvećih estradnih zvijezda. Tokom jučerašnjeg dana skrenula je posebnu pozornost, potresena situacijom koja se desila napisala je emitovnu poruku i ugodno iznenadila svoje pratitelje.

Tokom prethodnog dana objavljene su vijesti o razornom potresu koji je zadesio Tursku i Siriju, veliki broj izgubilo je svoje živote a za mnogima se još uvijek traga i spasilačke ekipe su još prisutne na terenu. Podrhtavanje tla uslijedilo je po maginuti od 7,8 po rihterovoj skali i to je ujedno jedan od jačih zemljotresa koji su zabilježeni ovih godina na tom području.

Broj žrtava nastavlja rasti a molitve su uslijedile iz čitavog svijeta, među građanima još uvijek vlada panika i veliki broj njih se pridružio državnim službama u potrazi za nestalim osobama. Predsjednik Turske proglasio je četvrti stepen uzbune što znači direktni zahtjev za međunarodnu pomoć, koja je zaista i uslijedila od strane nekoliko zemalja iz regije.

Brojne javne ličnosti također su objavile snažne poruke podrške za Turski narod, a jedna od njih je i Emina Jahović koja apeluje na one koji su u mogućnosti, da pomognu državljanima Turske jer je ovo izuzetno težak udarac sa kojim su se susreli. “Turska je proglasila četvrti nivo uzbune. Stanje alarma nivoa četiri uključuje međunarodni poziv za pomoć. Za sve vas širom svijeta koji čitate ovu poruku. Našim ljudima koji su bili pod ruševinama zemljotresa u mojoj zemlji potrebna je vaša pomoć da bi se spasili” – napisala je Emina na svojim socijalnim mrežama.

Preporučujemo