Priče o izvanbračnim vezama češće su nego priče o sretnim vezama, a s obzirom na ekspanziju društvenih mreža, susrećemo se sa sve većim brojem slučajeva nevjere, koju treba promatrati se iz više perspektiva, a na društvneim mrežama postavljena su mnogobrojna pitanja na ovu temu.

“Izgledalo je da su baš srećni u braku”, “Ma to se očekivalo”, “Ko zna šta se dešavalo iza zatvorenih vrata”, “Nikada se to ne desi odjednom, problemi se gomilaju pa kulmiraju preljubom” – glasili su neki od komentara na temu preljube. O ovome je nedavno razgovarala i psihologinja Tatjana Daničić, koja je otkrila nešto više detalja za našu javnost.

“Ukoliko muškarac počne da menja ponašanje tako da remeti dnevnu rutinu koje se dugo pridržavao, ako obraća pojačano pažnju na svoj izgled, koristi u govoru reči i fraze koje do tada nije i više vremena provodi izvan kuće, bez naročito ubedljivog obrazloženja, možete da posumnjate” – objasnila je u nastavku te identificirala četiri znaka preljuba, od kojih je jedan neuobičajna upotreba riječi. Možda je na te nove riječi naišao kroz potencijalno novo društvo ili treću stranu, jer sigurno ste upoznati sa činjenicom da često usvajamo obrasce ponašanja i ponekad čak i govor onih oko nas.

Nažalost, sve je više slučajeva preljuba, a pored muškaraca koji varaju u vezi, puno je dramatičnije kada se preljub dogodi u braku koji traje već nekoliko godina unazad. Neosporno je da su varanju skloni i muškarci i žene podjednako a uzroci mogu biti raznorazni, najčešće se dešava da preljub uslijedi nakon neke svađe i tada partner može potražiti utjehu u nekome drugom, međutim kada postane svjestan greške koju je napravio, tada je već kasno i postupci koji su učinjeni se ne mogu poništiti. Ostatak možete pročitati ovdje.

Preporučujemo