Najpoznatiji i najuspješniji sportista sa naših prostora svakako jeste Novak Đoković, koji je ostvario nevjerovatan uspjeh u Australiji i tom prilikom je osvojio 94. titulu u svojoj nevjerovatnoj karijeri. Njegova najveća podrška jeste upravo njegova porodica, supruga Jelena, roditelji ali i njegova braća, koja su u zadnje vrijeme sve češća tema naših medija.

Novak ima trojicu braće, od kojih je svaki uspješan u svojoj branši, a posebno se ističe Marko o kojem javnost zna veoma malo detalja. On se smatra tajanstvenim članom njihove porodice i do sada se nije naročito pojavljivao u javnosti, međutim, kako se saznalo, on će biti jedan od glavnih članova potpore u njegovom timu. Njegovo pojavljivanje izazvalo je niz reakcija te je time uspio čak Novaka da stavi u drugi plan, odvila se prava mala drama koja je uzburkala javnost.

Sve je započelo tako što je nekoliko članova izbačeno iz lože, iz koje su pratili Novakovu igru a među njima je bio i njegov brat Marko. Novak se po završetku svog nastupa obratio javnosti, te je tom prilikom kazao da se izvinjava na scenama koje su uslijedile a posebnu zahvalnost iskazao je Marku, jer je došao da ga bodri i definitivno mu je bio najveća podrška tokom njegovog meča. Iznenađenje je uslijedilo kada se javnosti obratio i sam Marko, koji je kazao da je njegova porodica imala mnogo teških trenutaka i to upravo zbog Novakove karijere.

“Kada sam imao 14 godina, otac mi je ponudio da izaberem – studiranje ili igranje tenisa. Izabrao sam ovo drugo i tako otišao u Valensiju, na akamediju, pa se vratio u Srbiju na nekoliko meseci, da bih se potom smestio u Nemačkoj. Oslanjajući se samo na sebe postao sam odrasla osoba mnogo brže nego neka deca mojih godina ” – kazao je Marko, koji je u nastavku dodao da je veliki dio svog života proveo putujući po svijetu.

Navodi da je uvijek bio u sjenci svog poznatog brata, a to je bio i jedan od razloga zbog kojih se odselio iz Beograda, međutim, dodaje da je itekako ponosan na njegov uspjeh i na sve što je do sada postigao. “Patio sam mnogo jer sam svu svoju sreću ugradio u san o ostvarivanju uspeha na terenu, a oni nisu dolazili. Da stvari budu još gore, imao sam pored sebe osobu koja to jeste ostvarila, mog brata Novaka, a ja sam bio opsednut ostvarivanjem istih tih stvari. Ipak, rezultati nisu dolazili i ja sam bio nesrećniji svakog dana sve više i više. Moglo bi se čak reći da sam gubio svoj život” – dodao je za kraj.

Preporučujemo