U današnjem članku osvrnut ćemo se na život jedne od najpoznatijih glumica sa našeg regiona, a radis e o Svetnali Ceci Bojković. Do sada je ostvarila uspješnu karijeru, na kojoj bi joj mnogi pozavidjeli a njen privatni život je na poseban način oduvijek zanimao našu javnost, jer je prepun raznoraznih dešavanja i poznato je da je imala burnu mladost.

Svetlana je sada već u sedmoj deceniji života, ima 75 godina a rođena je u Zemunu i dolazi iz skromne radničke porodice. Kako je svojevremeno pričala, svoje odrastanje pamti po Vračaru, voljela je šetati po čitave dane iako su joj njeni roditelji stalno pravili probleme zbog toga, što je razumljivo jer je bila njihova jedinica.

Za sve svoje obaveze je imala predviđene termine i ništa nije bilo spontano, živjela je strogim režimom, što ju je zatim u jednu ruku oblikovalo u osobu kakva je danas. U tinejdžerskom dobu, izrazila je svoju ljubav prema muzici i glumi, pa je tako počela svirati klavir i pohađati muzičku školu, što se pokazalo kao dobra odluka jer je bila veoma talentovana.

Nakon nekog vremena, razvila je simpatije prema Amaterskom pozorištvu Dadov a zatim je i sama postala članica u svojoj 16. godini, po završetku srednjeg školovanja. Ističe se da je u to vrijeme bila u vezi sa Milošem Žutićem, glumcem koji ju je tada podržavao u njenoj odluci da se oproba u svijetu glume, što je zatim i uradila.

Iako su njeni roditelji bili nezadovoljni njenim izborom, nije željela odustati, morala je polagati prijemni ispit na Akademiji dramskih umjetnosti a to za nju nije bio nikakav problem. Nekoliko godina kasnije, udala se za Miloša a zatim je i diplomirala 1970. godine, nakon čega je u braku dobila kćerku Katarinu, koja je također razvila simpatije prema glumačkoj karijeri.

Preporučujemo