Jedna od najpoznatijih pjevačica narodne muzike starije generacije je Snežana Đurišić koja iza sebe ima karijeru koja traje skoro pola vijeka i bezbroj hitova koji su postali evergrini, a mlađa publika je imala priliku da je upozna kao člana žirija u najpopularnijem takmičenju u regiji Zvezdama Granda.

Snežana danas živi u Beogradu a malo je poznato da je u devedesetim godinama koje  su na našem području bile burne, ona sa svojim suprugom Slobodanom Gvozdenovićem i njihovom djecom Markom i Majom živjela u Americi u Čikagu. Tada je ona dolazila u Srbiju kada je imala poslovne obaveze i jednom prilikom je uporedila život u Americi i ovdje.

Rekla je kako su se njena djeca brzo adaptirala i kako su i tamo stekli prijatelje uglavnom jugoslovenskih korijena. Snežana s druge strane bila svjesna koliko je život u Srbiji težak ali se bila uželjela našeg mentaliteta. Ona je u intervjuu koji je dala 1992. godine rekla kako je teško čuti da ljudi ovdje iako su zaposleni ne mogu da priušte sebi da kupe litar mlijeka i da je hrana u Americi puno jeftinija.

Ona se po dolasku u Srbiju najviše iznenadila izgledom svoje ulice koja je bila sva raskopana i blatnjava jer su se izvodili neki radovi. Snežana u Americi nije bila besposlena i bavila se nekretninama a imala je i svoj butik jer je od malih nogu naučena da radi. U Americi joj je najviše nedostajala naša kuhinja jer neka jela nije mogla da napravi zbog nedostatka sastojaka. Više o ovome pročitajte ovdje.

Preporučujemo