U vrijeme Jugoslavije nije mogao snimiti ploču i baviti se pjevanjem svako kome bi to palo na pamet nego samo one osobe koje su imale talenat što je provjeravala i komisija sastavljena od muzičkih stručnjaka.

Kao rezultat toga estradna scena u bivšoj državi je imala veliki broj vanserijskih pjevača i pjevačica koji su postali velike zvijezde a jedna od njih je i Snežana Đurišić koju su mlađe generacije imale priliku upoznati i kao člana žirija u najpopularnijem muzičkom takmičenju u regiji Zvezdama Granda. Većina njenih kolega je iznimno poštuje i oni su joj dali nadimak kraljica narodne muzike i slažu se da je njene pjesme jako teško pjevati.

Naslovna fotografija je nastala prije  31 godinu a u svojoj bogatoj karijeri koja traje više od pola vijeka ona je otpjevala niz hitova koji su i danas slušani. Malo je poznato da je Snežana svoju prvu ploču snimila kada je imala samo devet godina a nakon što je nastupila kao učesnik na festivalu Beogradsko proleće pozvali su je da pjeva predsjedniku Jugoslavije Josipu Brozu Titu za rođendan.

Proslava je održana u Domu omladine a Titu je bila toliko simpatična da je zamolio da zajedno sa njim siječe njegovu rođendansku tortu. Tada je pitao i čime želi da se bavi kada odraste a Snežana mu je odgovorila da želi da bude pjevačica. Ispričala mu je i da u Kraljevu gdje je tada njena porodica živjela ne postoji srednja muzička škola a da njen tata ne može d dobije prekomandu u Beograd i nakon nekoliko mjeseci je ipak cijela porodica preselila u glavni grad.

Preporučujemo