Zejnab Džavadli je bila poznata kao gimnastičarka iz Azerbejdžama koja se prije sedam godina udala za princa Saida bin Maktuma koji pripada vladajućoj porodici u Dubaiju i koji je jedan od najbogatijih šeika u arapskom svijetu.

Nakon samo pet godina braka život ove žene se pretvorio u pravi pakao i u javnosti su se pojavile njene snimke na kojima izgleda uznevereno i moli za pomoć. Zejnab je bila uspješna sportistkinja koja je 2012. godine morala da odustane od gimnastike zbog povrede a tri godine nakon toga je upoznala Saida čiji je otac nekada vladao Dubaijem a sadašnji emir je njegov ujak.

Iako je razlika u porijeklu izneđu njih dvoje bila ogromna zajednička im je bila ljubav prema sportu jer je i Said bio bivši olimpijac u streljaštvu. Upoznali su se upravo na jednom sportskom takmičenju u Azerbejdžanu i Zejneb je bila impresionirana njime. Međutim ubrzo je saznala da on već ima dvije žene i devetoro djece ali kada je zaprosio i ponudio joj da mu postane treća žena ona je pristala i to samo nekoliko mjeseci nakon što su se upoznali.

Ovo vjenčanje je šokiralo javnost posebno u njenoj zemlji a na pitanje novinara zašto je pristala da bude treća supruga nekome ona je odgovorila da je to sudbina. Nakon svadbe Zejneb se preselila u ogromnu Saidovu palatu i rodila mu je dvije kćerke i niko izvana nije znao kako njen život izgleda. Objavljivala je fotke na Instagramu koje su odavale utisak da je situacija normalna sve do dana kada je objavila snimak na kojem vapi za pomoć. Ostatak pročitajte ovdje.

Preporučujemo