Zahvaljujući raznim rijalitijima koji se u našoh regiji prikazuju skoro dvije decenije i koji su postali i najgledaniji TV format, veliki broj osoba koje su bili anonimusi su postali poznati i to uglavnom zbog svog skandaloznog i intrigantnog ponašanja.

Jedan od njih je i Ilija Grahovac koji je javnosti poznat pod nadimkom Zmaj od Šipova i koji je bio i pobjednik rijalitija Maldivi te učesnik Parova. Ilija je u svom kraju bio poznat kao najbogatiji stočar a publika ga je upamtila po tome što nije imao dlake na jeziku dok je bio u rijalitiju.

Kako prenose mediji u Srbiji njegova finansijska situacija se u posljednje vrijeme znatno pogoršala i bukvalno je stigao do prosjačkog štapa a sve zahvaljujući svom načinu života od kako je postao poznat. Kako je jedan njemu blizak izvor potvrdio Zmaj od Šipova je ostao bez prebijene pare i pomažu ga komšije koje mu daju odjeću i hranu. Ilija često spava pod vedrim nebom a navodno je svo bogatstvo koje je imao a koje je bilo veliko spiskao.

Ovaj čovjek navodi da bi za njega najbolje riješenje bilo da ponovo uđe u neki rijaliti jer ovako jedva preživljava i to zahvaljujući samilosti komšija koji mu daju da im čuva stoku  za nadnicu. Međutim sam Ilija ne želi da bude ponovo učesnik rijalitija i samo želi da živi povučeno. Inače prije nekoliko godina je Ilija bio i uhapšen zbog napada na čovjeka koji je ubo nožem jednu od njegovih krava. Ovo nije jedini sudski proces koji se vodio protiv njega ali je on svaki put tvrdio da su u pitanju namještaljke.

Preporučujemo