Juče sam otišla u manje naselje na frizuru, i kad sam završila, bilo je oko 8 uveče. Na putu kući, primijetila sam da me neko prati, automobil je išao polako za mnom već nekoliko minuta. Panično sam ubrzala, ali auto je i dalje pratio moje kretanje. Kada su mi se približili, spuštaju prozor i počeli mi dobacivati razne gluposti.

Na svu sreću, setila sam se da moj bivši, s kojim sam ostala u dobrim odnosima, živi u obližnjoj ulici. Odmah sam se uputila ka njegovoj kući.

Kada sam stigla u njegovo dvorište, primijetila sam da su me pratile, ali su usporili kad su vidjeli da ulazim u dvorište. Bivši je bio kod kuće, slušao je šta se dogodilo i pristao je da me prati do moje kuće. Nakon toga, automobil se više nije pojavio.

Čim sam stigla kući, odmah sam nazvala dečka i ispričala mu što se desilo. Međutim, njegova reakcija je bila izuzetno negativna. Izvrijeđao me je i rekao da je bolje da sam se nosila s prijetnjom nego da mi bivši pomogne. Razmišljam o raskidu jer se pitam da li je bolje ostati bez njega nego riskirati vlastitu sigurnost zbog njegovih reakcija.

 

NAJČITANIJE DANAS:

Apiterapija je grana prirodne medicine koja se fokusira na korištenje pčelinjih proizvoda za liječenje različitih zdravstvenih problema i za promicanje općeg zdravlja. Ova terapija obuhvaća više od samog oralnog uzimanja proizvoda poput meda, peludi i propolisa; uključuje i lokalne tretmane poput primjene meda za zacjeljivanje rana, propolisa za suzbijanje gljivičnih i virusnih infekcija, te pčelinjeg otrova za reumatske bolesti. Također se koristi matična mliječ u kremama za anti-age njegu.

Pčelinji proizvodi se razlikuju od sintetičkih lijekova po svom kompleksnom sastavu i sinergijskim učincima, što ih čini vrlo vrijednim za zdravlje. Popularnost meda, propolisa, peludi i matične mliječi raste zbog njihovih blagotvornih učinaka na organizam.

Med, na primjer, ima različita ljekovita svojstva ovisno o njegovom izvoru i kvaliteti. Posjeduje snažna antimikrobna i antioksidativna svojstva, te služi kao lako probavljiva hrana koja brzo obnavlja energiju i doprinosi fizičkoj i mentalnoj ravnoteži. Sirovi med i propolis sadrže fitonutrijente s potencijalom za prevenciju raka, dok flavonoidi iz meda, propolisa i peludi mogu dodatno pojačati prevenciju i liječenje tumora. Redovito konzumiranje meda može povećati razinu korisnih antioksidansa u krvi, što pomaže u borbi protiv bakterijskih infekcija.

 

Preporučujemo