Tekst opisuje vizualni test koji se sastoji od slike s tri žene koje drže tri različite bebe. Cilj testa je identificirati koja od žena nije majka jednog od beba, što se navodno može koristiti za otkrivanje aspekata osobnosti kroz intuitivni odabir.

Autor tvrdi da je ovaj test jedan od popularnih izazova na društvenim mrežama i da je razvijen kako bi zabavio korisnike interneta. Opisuje kako svaka majka ima specifične osobine koje se mogu povezati s određenim karakteristikama osobnosti ako odaberete tu majku kao ne-majku jednog djeteta.

Nadalje, tekst sugerira da se test sastoji od slike koja naizgled ne daje nikakve informacije, ali zapravo može pružiti vrijedne uvide o osobnosti osobe koja ga rješava. Navodi se da su majke na slici vrlo slične, ali treća ima različite osobine, isto kao i bebe.

Autor poziva čitatelje da pogledaju sliku i odaberu koja majka po njihovom mišljenju nije majka jednog od beba, tvrdeći da će njihov izbor otkriti detalje o njihovoj osobnosti.

BONUS ČLANAK:

U Jurtar programu na TV Prva, gastroenterolog profesor dr Vojisalav Perišić objasnio je upotrebu sode bikarbone u tradicionalnoj medicini i njene efekte na zdravlje. Istaknuto je da soda bikarbona, ili natrijum bikarbonat, može imati koristi u određenim situacijama, ali da je važno razlikovati istinu od zabluda.

Za podizanje imuniteta: Soda bikarbona može pomoći u slučajevima acidoze, što je neravnoteža u pH vrijednostima organizma. To može biti korisno za pacijente s teškim stanjima, ali nije direktno povezano s jačanjem imuniteta općenito.

Protiv gljivica i kandide: Soda bikarbona se koristi za čišćenje usne šupljine i vaginalnih infekcija. Gljivice ne podnose alkalni medij, pa soda bikarbona može pomoći u otklanjanju njihovih naslaga.

Za želučane tegobe: Može privremeno olakšati žgaravicu i druge dispeptične tegobe, ali djeluje samo kratkoročno, oko pola sata.

Mit o liječenju raka: Iako se često spominje kao narodni lijek za rak, soda bikarbona nije dokazano sredstvo za liječenje same bolesti. Međutim, može pomoći u poboljšanju općeg stanja organizma, posebno ako postoji acidoza.

Upotreba za ispiranje grla i usta: Može pomoći u slučaju upale grla ili oralne kandidijaze, podižući pH iznad 7,45 i time smanjujući bakterijsku aktivnost.

Profesor Perišić ističe da prekomjerna upotreba sode bikarbone može poremetiti pH ravnotežu organizma, što može biti štetno. Stoga je važno koristiti je sa savjetom stručnjaka i razumjeti njene potencijalne efekte i ograničenja.

Preporučujemo