Tijekom proteklih nekoliko godina došlo je do značajnog odmaka od konvencionalnih praksi u području vjenčanja. Bez obzira odvija li se proslava u velebnom ili intimnijem okruženju, parovi nerijetko oduševe svoje nazočne nepredviđenim pravilima i smjernicama.

Unatoč iskrenim pokušajima da se usvoje “inovacije” koje mladenci vole, postoje slučajevi u kojima razumijevanje postaje gotovo nemoguće, osobito kada to podrazumijeva ograničavanje osobnih sloboda.

Kako bi zaštitila svoju privatnost, mladenka je poduzela opsežne mjere za provedbu rigorozne politike zabrane korištenja mobitela tijekom njezine ceremonije, učinkovito sprječavajući goste da dijele bilo kakav sadržaj na internetu do službene objave para.

Gosti su bili iznenađeni kada je novo pravilo iznenada objavljeno, zbog čega je njihovo prvotno uzbuđenje splasnulo. Zadivljujući video podijeljen na Instagramu savršeno opisuje trenutak dok mlada Ana Reus elegantno prolazi do oltara, ljubazno tražeći od sudionika da se suzdrže od korištenja svojih mobilnih uređaja.

Nakon toga, neočekivana poruka upozorenja materijalizira se na ekranu, upozoravajući mladenku da ne prenosi takve emocije tijekom ove monumentalne prigode. Ipak, zbog ovakvog postupka novopečenog bračnog para, na internetu je izbila žestoka polemika.


Ne samo da se novopečeni bračni par morao boriti s bijesom svojih posjetitelja, već su naišli i na salvu kritika brojnih korisnika interneta koji su izrazili nezadovoljstvo nametnutim ograničenjima vjenčanja. Mnogi od tih pojedinaca istaknuli su da postoji mnogo izvedivih alternativa koje gosti mogu iskoristiti i sigurno se vratiti kući. Zbunjeni pojedinac upitao je: “Ne razumijem zašto se na telefone gleda kao na smetnju. Čini mi se nelogično. Koji je razlog za prikrivanje upotrebe telefona?

Trenutno raspravljamo o temi koja se odnosi na ono što se obično naziva “isključenim ceremonijama”. Ovo su slučajevi u kojima parovi izričito traže da se sudionici suzdrže od korištenja mobitela, kamera i drugih elektroničkih uređaja kako bi u potpunosti uronili u sadašnji trenutak. Ovaj suvremeni običaj često se pojačava isticanjem znakova ili imenovanjem određene osobe koja je odgovorna za osiguravanje da se gosti pridržavaju pravila zabrane poziva.

Iako je došlo do određenog napretka, prihvaćanje ove uredbe u cijelom svijetu još uvijek je ograničeno, ostavljajući nas u razmišljanju kada ćemo doista biti sposobni u potpunosti prihvatiti sadašnjost bez stalnog društva naših mobilnih uređaja.

Preporučujemo