Novak Đoković ponovno je ostavio neizbrisiv trag u povijesti tenisa. U analima sportske povijesti nikada nije postojao igrač koji je osvojio Završni turnir onoliko puta koliko on – sedam pobjeda bez presedana. U finalu Torina slavio je srpski tenisač koji je svladao domaćeg miljenika Janika Sinera rezultatom 6:3, 6:3. Ovaj trijumf osigurao mu je prestižni i povijesni trofej, a utakmica je trajala sat i četrdeset tri minute.

Postigavši ​​svoje deveto finale u finalu, Novak Đoković skupio je popriličnu kolekciju pehara tijekom godina. U 2008., 2012., 2013., 2014., 2015. i 2022. izlazio je kao pobjednik, a 2023. dodao je još jedan pehar svom impresivnom zbiru. Novak Đoković je osigurao svoj 98. naslov u karijeri, stavljajući ga u potjeru za Jimmyjem Connorsom koji drži rekord po broju osvojenih naslova sa 109. Roger Federer je također ispred Đokovića sa 103 naslova, ali se vjeruje da Đoković može nadmašiti i Connors i Federer već iduće godine, sve dok on ostane dobrog zdravlja i izbjegne bilo kakve ozljede.

Impresivno je krenuo Novak Đoković u meč koji je u četvrtom gemu prvog seta uspio napraviti break. Međutim, utakmicu je pokvarila tučnjava koja je izbila među nekim neobuzdanim gledateljima u dvorani “Pala Alpitura” u Torinu. Srećom, osiguranje je uspjelo intervenirati i udaljiti prijestupnike iz lokala. Unatoč prekidu, Đoković je ostao ravnodušan i uspio je spasiti dvije gem lopte.

Tijekom susreta tenisači su izmjenjivali servise. Novak je do pobjede došao u prvom setu nakon 38 minuta igre i rezultatom 6:3. Đoković je odmah na početku drugog seta meča uspio slomiti protivnikov servis i to bez ijednog izgubljenog poena. Uspio je održati ovaj momentum i potvrdio svoj prekid još jednom igrom s nula poena. Zapravo, Đoković je osvojio deset poena zaredom prije nego što je na kraju izgubio prvi poen. Tenisači su držali svoje servise sve do sedmog gema, gdje je uslijedio nevjerojatan meč koji je trajao gotovo 16 minuta. Siner je na kraju osigurao osmu gem loptu, dok Novak nije uspio iskoristiti dvije prilike za break.

Tijekom sljedeće utakmice, Siner je pokazao opasnu prijetnju, pokazujući svoje impresivne napadačke sposobnosti. Međutim, sa samo 30 sekundi preostalih na satu, napravio je razornu pogrešku, koju je ubrzo ponovio, što je dovelo do Novakove konačne pobjede. Kao rezultat golemog pritiska, talijanski se igrač znatno mučio tijekom servis gema i na kraju je zapečatio svoju sudbinu počinivši dvostruku servis grešku. Nakon završetka igre, Đoković je otišao do svog dijela za sjedenje gdje su ga dvoje djece, Stefan i Tara, nestrpljivo čekali. Bez oklijevanja, oboje su potrčali prema ocu kako bi ga zagrlili u srdačan zagrljaj. Odvojite trenutak i pogledajte dirljiv trenutak zabilježen u videu priloženom u nastavku, koji se odvijao u Torinu.

Preporučujemo