Predrag Miki Manojlović je poznati srpski glumac, redatelj i televizijska ličnost koji je stekao značajna priznanja svojim nastupima u renomiranim produkcijama diljem Europe. Od 1970. aktivan je u Ateljeu 212, Narodnom pozorištu u Beogradu, Jugoslavenskom dramskom pozorištu (JDP), Zvezdara teatru, Bitefu i drugim kazalištima. U svojoj karijeri tumačio je brojne likove u domaćim i svjetskim dramama. filmske i televizijske produkcije, među kojima su „Nešto između“, „Otac na službenom putu“, „Bure bačva“, „Pisano“, „Vuk Karadžić“ itd.

Uz zapaženu karijeru u srpskoj kinematografiji, stekao je i međunarodnu slavu radom u kultnim filmovima. Jedan od filmova po kojem je najpoznatiji je “Rane”. Manje je poznato da je u filmu glumila i njegova majka, glumica Zorka Manojlović. Unatoč velikom glumačkom iskustvu, svoju prepoznatljivost među mlađim generacijama prvenstveno je zahvalila glumi u tom filmu.

Zorka u filmu glumi lik koji konzumira marihuanu u prisustvu Švabinog unuka i njegovog prijatelja Pinkija. Iako se Zorka pojavljuje samo u jednoj sceni, ona je postala antologijska zbog brojnih nezaboravnih replika i scena u produkciji. Unatoč tome što ne dijeli isti kadar, Zorkin nastup ostaje nezaboravan dio produkcije. Unatoč tome što nije tražila popularnost, tema rijetkih intervjua otkrila je teškoće preživljavanja poroda. Otvoreno je ispričala da je Miki, njezino dijete, imao izazovno, ali radosno odrastanje. Kako bi svom djetetu osigurala lagodan život, prodavala je čak i muževljeve kapute.

Porijeklo Mikijeva talenta je evidentno. 2013. godine u 85. godini života preminula mu je majka Zorka. Zorka je značajno vrijeme bila aktivna sudionica kazališta Boško Buha. Na Mikijev život neosporno je utjecala njegova predanost glumi i stvaralaštvu. Unatoč tome što se bliži osamdesetima, ostaje predan tim poslovima s istim žarom kao i na početku svoje karijere. Zahvaljujući odgoju zadržao je skromnost kao vrlinu.

Preporučujemo