Preminulog komičara zauvijek ćemo pamtiti kao najizuzetnijeg zabavljača na našim prostorima. U javnom sektoru, ne znajući mnogi, bila je i supruga Miodraga Petrovića Čkalje, Dragica Petrović. Dugo je bila radijska novinarka i spikerica prije nego što se odlučila udati za glumca. Važno je napomenuti da je u mirovinu otišla svojom voljom, a ne pod prisilom partnera. Kad joj se rodio sin Čedomir, otkrila je sklonost prema vođenju kućanstva.

Unatoč tome što nikad nije postigla istu razinu priznanja kao njezina partnerica Čkaljna, niti jednom nije iskusila osjećaj žaljenja ili kajanja. Čkaljna je uvijek bio prisutan i podrška, često joj je pomagao u kućanskim poslovima, kuhanju, a čak ju je iznenadio cvijećem sa svojih putovanja. Dok je pričala o tome kako se izborila sa suprugovom slavom i vlastitim nedostatkom uspješne karijere, otkrila je da je prije toga radila kao radijska voditeljica u čemu je neizmjerno uživala. Međutim, prije mnogo godina donijela je svjesnu odluku da napusti taj put kako bi prednost dala svojoj obitelji. Ne grize niti žali zbog tog izbora i ne osjeća se kao da živi samo za dobrobit drugih.

Bila je voljena partnerica poznatog komičara, a ispričala je kako je svoj život posvetila obitelji. Njezina predanost suprugu i njihovom djetetu bila je nepokolebljiva, a sada je zahvalna što može doprinijeti odgoju svog unuka. Njezino ulaganje vremena i energije isplatilo se, ostavljajući je zadovoljnom i mirnom. Iako ne predlaže da njezina iskustva budu uzor drugima, ona su za nju idealna, a to je u konačnici i najvažnije. Njihovo vjenčanje održano je u proljeće 1948. u Domu kulture “Božidar Adžija”, koji je tada još postojao. Čkalja, supruga umjetnika Miodraga Petrovića, kasnila je na vlastitu svečanost, što je postalo izvor veselja među mladoženjinim prijateljima i kumovima.

“Vidi se da se neće pojaviti na događanju”, prokomentirao je Ljubiša Bačić njezinu promjenu planova u zadnji čas. O tome razmišlja i Čkaljin kum Dragutin Dobračin, koji je rekao: “Ako i stigne, neće biti samo tri tisuće kao naš mladoženja, nego četiri i pol tisuće! Nakon Dragičina dolaska, brzo je krenulo vjenčanje, a zatim i svadba veselo slavlje s najbližim prijateljima i obitelji u obližnjoj konobi Tek su tri mjeseca otkako je Dragica službeno zaručena prstenom. Jednom sam u poznatoj radnji zvanoj “Gramag” kupio dragocjeni posjed za samo pedesetak dinara. Nažalost, prilikom premještanja s jedne na drugu rezidenciju, zagubljen je. U povojima naše zajednice stanovali smo u iznajmljenom prostoru u Nebojšinoj ulici.

Preporučujemo