Albu, mladu djevojku, biološki su roditelji ostavili za sobom zbog dijagnoze Downovog sindroma. Kao posljedica toga, našla se u sirotištu bez naizgled nikakve nade da će ga napustiti. Nažalost, unatoč interesu 20 različitih obitelji koje su tražile posvojenje, Alba se uvijek iznova suočavala s odbijanjem.

Put Luke Trapanea ukrstio se s njezinim, igrom sudbine koji se dogodio u trenutku kada je on tek izašao iz duge veze i bio pri kraju svog života. Iako je samac, Luka je odlučio Albu primiti u svoj život putem posvojenja. Iako je očekivao izazove zbog svog statusa homoseksualca, dugo je žudio iskusiti radosti roditeljstva. Nažalost, strogi propisi o posvajanju u Italiji zabranili su mu ostvarenje ovog sna.

Međutim, prilikom ispunjavanja potrebne dokumentacije dobio je obavijest da kao samac ima pravo posvojiti samo teže bolesno ili invalidno dijete. Zanimljivo je da ovaj zahtjev za Luku nije imao nikakav značaj, jer ga je vodila isključivo njegova želja da djetetu u potrebi pruži dom pun ljubavi. Cijeli Lukin život vrti se oko posvojene kćeri, male Albe. Njegov Instagram profil ispunjen je brojnim njezinim fotografijama, koje ističu njegovu duboku predanost očinstvu te njezinu rastu i razvoju.

Alba mu je najveći prioritet. Luka i Alba zajedno provode kvalitetno vrijeme uz pjesmu i ples, a od posvojenja ona je značajno napredovala. Luka njeguje mnoge emotivne trenutke, poput onih kada ga je prvi put nazvala tata i kada je ostvarila osobne prekretnice. Luka priznaje da djeca s posebnim potrebama posjeduju nevjerojatnu snagu i sposobnosti, ali je svjestan i dodatnih prepreka koje moraju svladati u odnosu na svoje zdrave vršnjake koje društvo spremno prihvaća bez diskriminacije.

Preporučujemo