Marko, sin Slobodana Miloševića, bivšeg predsjednika Jugoslavije, napustio je Srbiju nakon što je njegov otac smijenjen i izručen Haškom sudu, a zatim se s majkom Mirom preselio u Rusiju. Marija, Markova sestra, živi u Crnoj Gori, a javnost ih rijetko viđa zajedno, pa je neizvjesno održavaju li ikakve kontakte.

Marko je posljednji put viđen na majčinoj sahrani koja se održala u Moskvi 2019. godine, gdje je i sahranjena. Nedavno je osvanuo na otkrivanju spomenika svom ocu u istom gradu. U njegovoj pratnji bio je Aleksandar Zaldastanov, koji je također poznat pod nazivom Hirurg i za kojeg se vjeruje da je bliski čovjek od povjerenja ruskog predsjednika Vladimira Putina, te je također poznat kao vođa moto kluba Noćni vukovi.

Na snimci se vidi kako Marko čita riječi koje su ispisane na spomeniku njegovog oca. Potom je nastavio povlačiti paralele između situacije s Ukrajinom i događaja koji su se odvijali u Jugoslaviji, nazivajući potonje svojevrsnom probom. Stojeći uz srpsku zastavu, zaključio je izjavom da su Rusi izvukli vrijedne lekcije iz povijesti i pogrešaka Jugoslavije te da su ovaj put spremni za pobjedu.

Nakon gledanja videa, odmah je vidljivo i vrijedno pažnje da je Marko doživio značajne fizičke promjene. Gotovo je neprepoznatljiv, a njegov nekadašnji mladenački izgled zamijenili su znakovi starenja i sijeda kosa. Nakon što je pobjegao iz Srbije nakon optužbi za umiješanost u kriminal, Marko je preko Pekinga zatražio politički azil u Moskvi. Iako je bilo sporadičnih izvješća o njemu, nijedno nije potvrđeno. Podsjetimo, Srbija je za njim raspisala Interpolovu tjeralicu, a ukoliko bi se vratio u domovinu, bio bi priveden.

Preporučujemo