Mia Begović bila je poznata po svojoj zadivljujućoj ljepoti i slovila je za jednu od najatraktivnijih glumica na području bivše Jugoslavije. Tijekom svoje karijere pojavila se u mnoštvu kazališnih produkcija, filmova i TV emisija. Ipak, najzapaženije uloge je ostvarila u televizijskim serijama “Ponos Ratkajev” i “Vila Marija”.

Godine 1990. sklopila je prvi brak s Ronaldom Lopatnim, vaterpolistom. Nažalost, njihova zajednica nije potrajala dulje od desetljeća, a zajedno su dobili kćer Maju Lenu. Nakon razvoda 2004. godine, Mia je sklopila drugi brak s poduzetnikom Željkom Žindarićem. Međutim, i ova je ljubavna priča nakon šest godina završila, a kulminirala je još jednom rastavom. Tijekom 2012. godine par je dospio na naslovnice vijesti zbog dramatične svađe oko stana u Zagrebu u kojem su živjeli u izvanbračnoj zajednici.

Mia je u to vrijeme sudjelovala u reality showu “Survivor” u Kostariki, dok je Željko uzeo slobodu promijeniti brave na njihovom stanu. Taj postupak spriječio je Miu da uđe u stan, zbog čega je morala nekoliko dana navodno spavati na stubištu. Bez sumnje, najrazorniji događaj u životu Begovićeve bio je gubitak sestre Ene. Kako je ranije objavljeno, godine 2000. Ena i njena jednomjesečna kćerkica Lana, koju je rodila s Josipom Radeljakom, doživjele su tragičnu prometnu nesreću. Taj je događaj duboko utjecao na Mijin život. Međutim, unatoč silnoj tuzi i depresiji koja je uslijedila, Mia je uspjela nadvladati svoje probleme i izaći jača.

“Nakon dva pogubna događaja u mom životu, odlaska moga oca, a potom i Eninog, moj svakodnevni život i pogled na svijet zauvijek su se promijenili. Dvadeset godina osjećam potrebu da kažem nešto o tim iskustvima. Često se u javnosti čuje ono što se prepoznaje kao istina, ali ono što nam se uistinu događa i oblikuje često ostane prešućeno ili pogrešno artikulirano. Upravo me ta spoznaja potaknula na stvaranje monodrame. Željno iščekujem priliku da je izvedem u Beogradu, jer predstavlja važan dio mog osobnog putovanja.” – izjavila je Mia za domaće medije.

Mia je proživjela i pravi kaos koji je nastao kada je Hrvatsku prije nekoliko godina pogodio potres. Prema njenim riječima, dobrobit kćeri bila joj je najveća briga. “Nisam se bojala za sebe, nego za svoje dijete. Tada smo bili zajedno. Srećom, probudila sam se i otišla skuhati kafu. Mislim da je prvi šok bio najveći za mlađe. Podrhtavanje je potrajalo, a snijeg je tada počeo padati. Svi su izjurili van u spavaćicama. Pobrinuli smo se da se pridržavamo sigurnosnih mjera koje se tiču ​​socijalnog distanciranja jer još uvijek vladala pandemija. Moja kćer je vrištala u strahu za moju sigurnost. Međutim, nisam nimalo bila uplašena i više sam se brinula za nju” – rekla je Mia tokom svog razgovora.

Preporučujemo