Nakon pobjede u finalu Roland Garrosa, Novak Đoković, kojeg mnogi smatraju najboljim tenisačem svih vremena, uputio je poruku publici i gledateljima. Pobjedom nad Kasperom Rudom u tri seta Srbin je zacementirao svoje mjesto u povijesti tenisa, a nakon pobjede, Đoković je izrekao naknadnu izjavu.

Zahvalivši se na jedinstvenom ambijentu, Novak je poručio da je taj trenutak bio jedan od najznačajnijih u njegovoj karijeri. Bilo je možda slučajno što je osigurao svoj 23. naslov u Parizu, mjestu koje mu je uvijek bilo najveći izazov. Kao rezultat toga, obuzele su ga emocije. Turnir je bio pun događanja, kako na terenu tako i izvan njega. Na francuskom, Novak je izrazio svoju zahvalnost na prilici da bude prisutan na tako izvanrednom terenu.

Potom je svoju pozornost usmjerio na Kaspera Ruda i čestitao na impresivnom turnirskom nastupu, istaknuvši da je razlog zašto mu se svi na ATP touru dive i poštuju zasluženo. “Suvremeno tumačenje istinske ljudske vrijednosti je kada pojedinac posjeduje etička načela koja podržava. Vaš cijeli tim, uključujući i trenere, konstantno pokazuje iznimnu ljubaznost i zaslužuje divljenje. Ispričavam se zbog ishoda današnje utakmice jer to nije idealan način za zaključivanje turnira. Vaš nedavni učinak na polju tenisa bio je izuzetno stabilan.” – kazao je Novak, a nakon toga se dogodila zanimljiva situacija.

Đoković je izrazio zahvalnost nazočnima, priznajući poteškoće kroz koje su prošli. Prepoznao je vlastite nedostatke i izazove koje postavlja onima oko sebe. Unatoč tome, izrazio je neizmjernu zahvalnost za njihovu nepokolebljivu podršku i strpljenje, nazvavši ih svojom stijenom i zahvalivši im na njihovoj toleranciji. Đokovićev govor bio je održan dok  je u istom kadru bio i Goran Ivanišević.

Novak je zatim nastavio govor obraćajući se mladim pojedincima koji su bili prisutni. “Kad god su moja djeca u blizini, pokušavam im prenijeti neke savjete koji bi im mogli biti od koristi i pomoći im da nauče vrijedne lekcije. Potiče vas da slijedite svoje težnje i ambicije jer ništa nije nemoguće. Sa samo 7 godina sam sanjao da postanem ovo što sam danas, i uspjeo sam, ne sumnjajući niti u jednom trenutku u sebe. Sve što želite možete ostvariti, uzmite stvar u svoje ruke i krenite korak po korak, zanemarite prošlost i vaša posrtanja.” – izjavio je Đoković.

Na samom kraju je izrazio zahvalnost sportašima koji su bili prisutni tijekom njegove finalne utakmice i cijelo vrijeme ga podržavali. Novak je izrazio posebnu zahvalnost Žiruu, Zlatanu Ibrahimoviću, Mbappea-u i Tomu Brady-ju, te je izrazio nadu da su uživali u događaju. Smatrao je velikom čašću ugostiti tako izuzetnu skupinu sportaša. Đoković se potom obratio Ibrahimoviću, legendarnom nogometašem koji se nedavno penzionisao, izražavajući da njih dvojica već imaju dobro prijateljstvo, svoju izjavu uputio je na srpskom jeziku, a Ibra mu je uzvratio tako što je rukama napravio oblik srca.

Preporučujemo