Ako stalno čistite svoj dom ili imate vremena za pospremanje samo vikendom, postoji muzejski trik koji možete upotrijebiti da malo olakšate čišćenje. Umiješanjem glicerina u kantu vode i brisanjem površina možete ukloniti prašinu poput profesionalnog sredstva za čišćenje muzeja. Nadalje, u nastavku našeg današnjeg članka pružit ćemo vam dodatne zanimljive metode za održavanje čistoće vašeg kućanstva.

Ako ste pretraživali internet u potrazi za rješenjem za postizanje besprijekorno čistih podova, možda ste na raznim forumima naišli na popularan prijedlog, dodavanje male količine glicerina u kantu vode može učinkovito i djelotvorno očistiti čak i najprljavije podove. Za dugoročno rješenje nakupljanja prašine, mala količina glicerina može se dodati u posudu s vodom. Navlažite krpu ovom otopinom i njome obrišite površine. Ovom metodom prašina će ostati odsutna najmanje 10 dana i ova tehnika čišćenja često se koristi u muzejskim postavama.

Također na ovaj način možete učinkovito ukloniti sve mrlje prisutne na odjeći. Ako postoji mrlja koju treba ukloniti, dodajte malu količinu glicerina na vrh i zatim je temeljito isperite vodom. Da biste se riješili mrlja od čaja, kave ili čokolade, samo pomiješajte malo soli i glicerina i nanesite smjesu na mrlju. Pričekajte oko trideset minuta prije nego što operete mrlju.

Dobra briga o vašem kožnom namještaju ključna je za njegovu izdržljivost i dugovječnost. U slučaju da ste slučajno ogrebali svoj kožni namještaj, to možete lako popraviti tako da pamučnom krpom umočenom u glicerin obrišete zahvaćeno mjesto. Preporuča se ponoviti ovaj postupak dva do tri puta za optimalne rezultate. Na samom kraju, za očuvanje cjelovitosti vaših prozora preporuča se miješanje glicerina i etilnog alkohola u omjeru 1:10. Nakon što je smjesa pripremljena, nanesite je na prozore i temeljito ih obrišite. Ovo jednostavno rješenje osigurat će da vaši prozori ostanu bez mrlja od prašine ili prljavštine duže vrijeme.

Preporučujemo