Zilha Trotvac Smakić, porijeklom iz Novog Pazara, iznenađujuće je postala omiljena influencerica, iako uvijek nosi hidžab, a lice su joj vidjeli samo njeni najbliži. Međutim, svojim ponašanjem je oduševila mnoge, a njene društvene mreže su počele dobijati sve veći broj pratitelja. 

Zilha je razbila stereotipe i prkosila kategorizaciji i kao nutricionistica i instruktorica fitnessa. Njezin jedinstveni pristup prikupio je značajan broj sljedbenika i zaslužio podršku javnosti. Na svojim platformama društvenih medija prvenstveno se fokusira na edukaciju žena i pokazala je da spajanje tradicionalnih i modernih pristupa može biti učinkovito. Nedavno je Zilha gostovala u Grand Magazinu i podijelila razloge zašto je odlučila nositi hidžab.

Godine 2014., tijekom teškog životnog razdoblja kada joj je otac preminuo, a suprug se spremao raditi u inozemstvo, postala je influencerica. Suočena s ogromnim poteškoćama, prijatelji su je uvjerili da pohađa satove fitnessa kako bi pronašla mir i zaboravila svoju bol. Udala se još u srednjoj školi, a njezina je odluka naišla na neodobravanje roditelja koji nisu bili sigurni u njezine poslovne izglede.

Godine 2016. dobila je posao i od tada se posvetila načinu života kojemu su tjelovježba i uravnotežena prehrana prioritet. Zilha je otkrila da njen grad, za razliku od drugih u Srbiji, ima određeno radno vrijeme samo za žene u bazenima i teretanama, kao i mješovito radno vrijeme koje je za sve. Hidžab je odabrala nositi nakon završenog fakulteta, a njena obitelj, koja je obrazovana i završila fakultet, ne dijeli njezin izbor odijevanja. Mnogi njeni pratitelji izrazili su da je Zilha pravi primjer mlade i ambiciozne djevojke, koja naprosto ne mari za loše komentare i uprkos svemu nastoji ostvariti svoje ciljeve.

Preporučujemo