Aleksandar Šapić aktualni je gradonačelnik Beograda koji je nakon povlačenja iz sporta od prosperitetnog sportaša postao političar. Pripadnik je Srpske napredne stranke, a od 2012. godine do danas progresivno se penje u stranci, preuzimajući različite uloge i zaduženja u tom periodu.

Rođen 1978. godine u Zemunu, postigao je velike uspjehe u vaterpolskoj karijeri. Kao reprezentativac osvojio je dvije bronzane medalje na Olimpijskim igrama, a osim toga, osvojio je jednu zlatnu, jednu srebrnu i još dvije bronzane medalje na svjetskim prvenstvima. Što se osobnog života tiče, mediji su opširno pratili njegovu romantičnu vezu s udovicom kontroverznog poduzetnika Sredoja Šljukuća Šljake. Njih dvoje bili su u braku četiri godine i unatoč razvodu zadržali su srdačan odnos.

Nakon prethodne veze, upustio se u ljubavnu vezu s deset godina mlađom Milicom Rajačić, erotskim fotomodelom. Nakon tri godine Milica je rodila sinove Maksima i Fedora, a par se vjenčao prije nešto više od osam godina. Milica je bila poznata kao zanosna i elegantna žena, ali je bilo vidljivo i da posjeduje intelekt da shvati da će politički angažman njenog supruga donijeti i prednosti i izazove njihovoj obitelji.

Zbog toga je donijela odluku da sa sinovima napusti Srbiju, a javnost je ostala neupućena gdje se nalazi gradonačelnik Beograda nakon tragičnog incidenta u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar. Tek kada je ispitan o odsutnosti, otkriveno je da je bio s obitelji koja živi izvan zemlje. Iako nije otkrio gdje se nalaze, nagađa se da su u Italiji, a mediji nastavljaju prikupljati informacije jer je sada ponovo nakon toliko vremena njegov ljubavni život zaintrigirao našu javnost. Svakako, Šapić je popularnijih političara u našoj zemlji i na društvenim mrežama se veoma često vode rasprave o njegovom angažmanu i funkciji koju obavlja, te dok ga jedni hvale zbog mnogobrojnih projekata koje je započeo, drugi i nemaju baš toliko lijepe riječi za njega.

Preporučujemo