U prijašnjim vremenima, uloga roditelja je bila znatno teža u poređenju sa današnjicom kada na dohvat ruke imamo mnoga tehnološka pomagala koja u svakom slučaju olakšavaju brigu o bebama. Mnogi roditelji se odlučuju za kupovinu bebifona i drugih malih pomagala kako bi novorođenčad uvijek držali pod prismotrom, te na taj način bi u svako doba dana ili noći bili svjesni šta se događa sa bebom. S druge strane, tu su i društvene mreže i internet forumi koji nude zaista korisne savjete o roditeljstvu, a mnoga iskustva možemo pročitati iz prve ruke.

Međutim, nekada ranije je bilo puno teže brinuti se o djeci, a tome svjedoči i video snimak koji je ovih dana postao popularan na društvenim mrežama. Korisnik TikTok platforme navodi da nije siguran kada je video zapravo nastao, ali je zbog jezivog sadržaja ponovo nakon toliko godina postao viralan i korisnici ga nastavljaju masovno dijeliti, te je do sada sakupio više od nekoliko miliona pregleda.

Priča koju vam prenosimo u današnjem članku potiče iz Škotske, a glavni akter je muškarac po imenu Dježmi Benet, tridesetogodišnjak koji je sa svojom porodicom dugi niz godina živio u Dablinu. Kako je i sam pojasnio nakon što je njegov video postao popularan, u kući je odlučio instalirati nekoliko kamera kako bi osigurao dom jer su on i supruga često morali iznajmljivati bejbisterku koja bi pazila na njihovog sina. Tokom jedne noći, legao je pored svog malog nasljednika koji je bio poprilično živahan, mahao je rukicama i u jednom trenutku se činilo kao da pozdravlja nekoga ali je otac to sve doživljavao kao igru.

Kada je nešto kasnije premotao snimak, shvatio je da je njegov sin pokazivao identične pokrete koje je i on sam manifestirao tokom igre sa svojom pokojnom majkom, što je u istom trenutku iz nekog razloga kod njega izazvalo jezu. “Nisam mogao da vjerujem. Način na koji je moj sin činio pokrete, sve je bilo identično onome što sam ja proživljavao sa svojom majkom. Supruga je također ostala šokirana kada sam joj pokazao video, a naš sin do sada nikada nije pozdravljao osim svoje bake, moje majke koja je preminula prije nekoliko godina.” – izjavio je Džejmi svojevremeno za novinare. Njegov video snimak ponovo je postao aktuelan i munjevitom brzinom se širi kroz sve internet platforme, a korisnici ističu da postoji mogućnost da je beba zapravo vidjela duh njegove majke.

Preporučujemo