Iako su Ražnatovići najprisutnija porodica u našim medijima, neki članovi obitelji se ipak rijetko pojavljuju, a jedna od takvih je i Mira Veličković, majka Cece Ražnatović. Nedavno je na društvenim mrežama objavljeno nekoliko njenih fotografija, a Cecini obožavatelji ostali su oduševljeni njenim izgledom s obzirom na njene godine, te mnogi ističu veliku sličnost između pjevačice i njene majke.

Sudeći po onome što je Ceca do sada izjavila, njena majka je pravi perfekcionista i jedna je od onih koji teško zaboravljaju greške, ustupke i propuštene šanse. Njena majka ju je oduvijek podsticala da ostvari svoje mladalačke snove i iz njene perspektive, uvijek se može ostvariti više i prostora za učenje uvijek ima. Kako je poznato, Mira je po struci prosvjetni radnik a cijeli radni vijek provela je okružena mališanima i uživala je u njihovom društvu.

Oduvijek je težila da uvede određenu disciplinu, kako kod svojih nasljednika tako i u školi u kojoj je radila, a najveća balkanska zvijezda je ispričala da je njena majka sestri Lidiji ograničavala izlazak kada bi posrnula u školi, te je na taj način pokušavala da joj ukaže na njene pogreške. Ističe, njihova majka je bila poprilično razočarana zbog toga što ona nije nastavila svoje akademsko obrazovanje, a posebno zbog toga što je pokazivala veliki potencijal.

“Svojevremeno sam pokazivala veliku zainteresovanost za psihologiju. Imala sam neke ideje i ciljeve koje sam željela ostvariti i moram reći, nikada u životu nisam imala problema sa školom i učenjem. Međutim, moj uspjeh i karijera su jedna velika prekretnica u mom životu, ali roditelji mi izgleda nisu oprostili što nisam nastavila sa svojim školovanjem i što nisam završila psihologiju.” – izjavila je Ceca svojevremeno, a nedavno se na ovo podsjetila u svojoj emisiji koja nosi naziv “Ceca i deca”.

Preporučujemo