Mjesecima unazad, porodica Đoković se provlači kao svakodnevna tema u našim medijima, a kako je poznato, največu podršku Novaku Đokoviću još od samih početaka predstavljaju njegovi roditelja, Srđan i Dijana Đoković. Dok je Srđan do sada veoma rijetko istupao za javnost, Dijana je nekoliko puta imala duži razgovor sa “predstavnicima sedme sile”, a dojam koji je ostavila čine je nenametljivom i poprilično tihom osobom koja se uvijek držala po strani, ali je uvijek bila neizostavna podrška za svog prvenca.

S obzirom na Novakovu popularnost, njegova porodica ne želi odgovarati na puno pitanja koja su postavljena od strane novinara, a sve sa ciljem zadrže njegovu privatnost. Međutim, Novak je svojevremeno pričao o teškim trenucima svog života, a kako je iznio mnogo detalja, ni njegovi roditelji se nisu ustručavali potvrditi njegove priče, te je sada već svima poznato da je njegov put do uspjeha bio veoma trnovit.

Tokom gostovanja u jednoj emisiji otkrivena je i tajna Novakove majke, a sve je otkrio njen suprug Srđan tokom jedne epizode u dobro poznatoj emisiji “Balkanskom ulicom”. Kako je tada kazao, Dijana je nešto više od tri decenije krštena u crkvi i tada joj je dodjeljeno kršteno ime od strane njenog supruga. Ističe da se nije previše premišljao oko njenog imena, a naposlijetku je izabrao ime Milica.

Dijana je poštovala njegov izbor međutim, istina je da je veoma mali broj ljudi u životu zove tim imenom i ističe da čak i krugu porodice želi da je zovu Dijana. Mnogi su ostali iznenađeni sa ovom informacijom jer su mislili da znaju baš svaki detalj iz života porodice Đoković, međutim ipak se čini da javnost nije upućena baš u svaki segment njihovog života. S druge strane, to je potpuno normalno i oni žive nekim drugačijim životom kada se ugase brojni reflektori i kamere, a Dijana je neosporivo glavni stub njihove porodice.

Preporučujemo