Naša estradna scena bogata je raznoraznim ličnostima i mnogi od njih su svoje muzičke kariejre započeli još u najmlađim danima, a upravo takva priča pratila je i dobro poznatu Leontinu Vukomanović, koja je već od desete godine pokazivala veliki talenat za muziku. Kako je poznato sudjelovala je i na nacionalnom izboru za pjesmu Eurovizije kao skladateljica i tekstopisac 1991. i 1992., a studirala je na Fakultetu glazbene umjetnosti u Beogradu od 1989. do 1993. Tokom godine 1992. dobila je nagrade za svoje vokalne izvedbe svojih autorskih skladbi na festivalima “Mesam” i “Beogradsko proljeće”.

Već proteklih nekoliko dana vlada velika zabrinutost oko zdravstvenog stanja Leontine Vukomanović, a povod za to su bili brojni medijski naslovi o tome da se kantautorici zapalio automobil dok je vozila. Prema raznim novinskim kućama, automobil je počeo ispuštati čudan miris dok je još bio u pokretu, prije nego što se naposljetku zapalio, uzrokujući uznemirenost među onima koji su svjedočili incidentu.

Leontina je kasnije otkrila da niti jedna od navedenih informacija, osim neugodnog mirisa u njenom autu nije tačna. Pojasnila je to u kratkom, ali intrigantnom video isječku nakon što je završila snimanje za taj dan i pročitala razne članke napisane o njoj. Pratiteljima i obožavateljima laknulo je kada je video iznad pojasnio da je Leontina Vukomanović dobrog zdravlja, te da je i njena kćer Lucija dobro. Nadalje, i u samom video snimku koji je objavljem mogli smo vidjeti da požara zaista nije bilo.

Kako su ove vijesti odjeknule našom regijom, Leontina je otkrila da je zapravo u pitanju alternator, a njen automobil se zatim morao skloniti na vuču. U nastavku je kroz osmijeh izjavila da su Igor i Željko iz servisa veoma brzo riješili problem i njen automobil je bio gotov za nepuna dva sata.

Preporučujemo