Novo

Zvuči čudno, ali je istinito: Evo šta oblik nosa govori o vama

Probajte pronaći vaš oblik i onda pogledajte šta to govori o vama i o vašoj ličnosti.

Profesor Abraham Tamir sa Univerziteta Ben – Gurion u Izraelu, je potvrdio ove zamimljive zadatke, a svoje studije je objavio u medicinskom časopisu Journal kraniofacijalne hirurgije.

1. Nubijski nos

Nubijski oblik nosa je poznat po svojoj dužini. Most nosa je skoro ravan i dosta je širok, okrenut je prema dole. Oni koji imaju nubijski nos su veoma znatiželjni i radoznali, ali pored toga su izuzetno simpatični, stalno optimistični, i pokušavaju naći rješenje za svaki najsitniji problem koji im se nađe na putu.

2. Grčki nos

Svoje ime je dobio po starim grčkim skulpturama i dosta ih je takav nos dobilo od umjetnika. Oblik nosa karakterišei veoma ravan oblik i uska dužina. Oni koji imaju grčki nos su dosta rezervisani i nikada ne žele da se nađu u centru pažnje. Veoma su povučeni.

3. Kukasti nos

Većina ga poredi sa ptičijim kljunom i osobe koje imaju ovakav nos su veoma kreativne i posvećeni. Ove osobe su poznate po tome što brane svoja uvjerenja i nikada se ne boje rizikovati sve kako bi došli do cilja.

4. Izduženi nos

Ima skoro istu nosnu kost kao i kukasti. Osobe sa ovakvim nosem su jako odlučne,  odlični su organizatori i usko su vezani za svoj rad.

5. Dugmasti nos

On je nježan i kratak, i on je najpopularniji među različitim oblicima jer nije primjetan. Osobe sa ovim nosem su spontane u donošenju odluka i često nerviraju druge. Imaju snažnu volju i raduju se odlasku na posao, veoma su odlučni i uvijek dobivaju ono što zamisle.

6. Ravan nos

Ovaj nos obično imaju azijati, sa širim nosnicama i malo ravniji. Osobe sa ovim nosem izuzetno su strastvene i imaju temperament i veoma snažan karakter.

Oglasi – Advertisement