Period devedesetih godina ostat će zauvijek zapamćen po mnogim pjesmama koje se slušaju i dan danas. Mnogo zanimljivih lica se pojavilo u ovom peirodu na muzičkoj sceni, a većina ih se i povukla i odlučila da vodi život van estrade i muzike. Muzika koja se slušala u tom periodu u Srbiji, ali i na cijelom Balkanu, jeste turbo folk muzika.

Dosta pjevača i pjevačica je doprinijelo ovom žanru da je uspio ostaviti trag i dan danas. Na scenu se tada pojavilo dosta lijepih i atraktivnih ljudi, a mi ćemo se danas kratko vratiti u taj period kako bi Vas podsjetili na neke od njih. Jedna upravo takva dama bila je i Marina Živković. Kada se tek pojavila odmah je osvojila cijelu publiku, a svakoga je ostavila bez riječi s obzirom kako je fenomenalno izgledala.

 

Kada se pojavila otpjevala je duet sa Vanesom Šoškić “Plavi haos” i od te 1995. godine postala apsolutni hit. U javnosti su je zvali i ženski Aca Lukas zbog frizure koja je podsjećala na njegovu. Ona je nastupala u svim lokalima, klubovima, kafanama i restoranima, i uvijek bi napunila cijeli lokal u kojem je tad pjevala. Već početkom 2000. godina, kao da se izgubila i nije snašla u novoj eri.

Snimila je zadnju svoju pjesmu za Grand produkciju 2006. godine, a ime pjesme je “Zavet ljubavi”. Odustala je od svoje muzičke karijere i posvetila se pravoslavnoj vjeri. Postala je član sekte Hare Krišna i Beli mag, gdje je završila i kurs kako bi bila iscjeljitelj. Njena uloga je da je provodnik onoga ko je iznad nas i da pomaže isključivo najbližima.

Preporučujemo