Novo

Zmija se plaši samo jedne stvari: Stavite ovo u kuću ili dvorište i zauvijek ih otjerajte!

Nikome nije prijatno kada u svom dvorištu zatekne zmiju, pored toga dešavalo se da je vidite sklupčano ispod auta, garaži.

Većina ljudi ne voli zmije, pogotovo ako imate malu dječicu koja vole da trčkaraju po dvorištu okolo i koja dovode prijatelje zbog igre.
U ovom članku vam donosimo jednu jako zanimljivu situaciju koja se desila na ljeto, a osim toga nekoliko zaista genijalnih savjeta koji će vam pomoći da se riješite zmija, a i da zaštite sebe i svoje ukućane od nelagodnih situacija.

Po kućama, zgradama, dvorištu se zavlače zmije, tu traže hlad i hranu. Naime, ista ova mjesta rado biraju miševi i glodari. Kako bi smanjili mogućnost pojave zmija otklonite potencijalna skrovišta i za grabljivicu i za lovinu. Popularni zmijolovac koji dolazi iz Slavonije je Darko Karamazan, on nam je otkrio nekoliko načina kako da se riješite zmija i to za sva vremena.

Ovog zmijolovca često zovu da hvata zmije i da ih nosi iz njihovog dvorišta.

Ono što je jako zanimljivo, ukoliko u svome dvorištu primjetite ježa nemojte ga tjerati iz dvorišta ni slučajno, jer će zmije zbog njega bježati glavom bez obzira iz vašeg dvorišta i okoline. Ono što vam može pomoći iz kuće radinosti je soda bikarbona. Jako je jeftina i dostupna u svakom marketu. Dovoljno je da je samo pospete po dvorištu.

Psi veoma burno reaguju na blizinu zmija, a često se obračunavaju sa njima. I svakako, nezaobilazne morke! Morke su životinje koje se oglašavaju kada je u blizini zmija. U narodu vlada vjerovanje da ukoliko imate morku u dvorištu da tu zmija neće doći. Morke su odlične i u borbi protiv glodara i štetočina.

Oglasi – Advertisement