Zmija čuvarkuća živi u temeljima kuće, i izlazi u SAMO JEDNOM SLUČAJU: Ovo je razlog njenog pojavljivanja, kuku vama ako je ubijete, CRNO VAM SE PIŠE!

0

Mi se danas posvećujemo zmijamaa, koje su svakako opasnost broj 1 u ovom periodu, prelaz proleće-leto. Jučer smo baš imali priču, koja nam je došla iz centralne Srbije, gde je u jednoj porodišnoj kući, koja se graničila sa štalom pronađeno skoro 300 zmija. Što je najgore u toj kući su redovno spavali roditelji sa čak 4 dece, i imali su sreće pa nije niko ozbiljnije povređen. 

One su se zavukle preko zime u lamperiju, i preko štale su faktički svo vreme bili u zidovima kuće gde im je bilo toplo i udobno. Mi danas govorimo o jednoj staroj narodnoj legendi, koja je itekako proširena po celoj regiji, a tiče se zmije čuvarkuće. Da li ste ikada čuli za nju? Naime, ako vam je ona u kući, to je znak da se u toj porodici sprema velika tragedija. 

Naime, prema starim predanjima, veruje se da ova zmija predstavlja prvog prtka iz porodice koji se faktički doselio u ovu kuću, ili koju je izgradio. Veruje se kako je ona tu, samo kada je kuća, to jeste porodica u jako velikim problemima. Negde se veruje da je ona bele, dok druga strana veruje da je ova zzmija, ipak crne boje. Kako se veruje, ubistvo ove zmije donosi jako veliki problem za tu porodicu. 

Jer, dok je ona u temeljima, ta kuća je sigurna, ali ako ona odluči da je napusti, u roku od samo par dana ovoj porodici sledi jako velika tragedija. Da li ste vi ikada čuli za ovu, ili neku sličnu legendu? Pišite nam u komentarima…

Preporučujemo