ZLU NE TREBALO! – EVO KAKO PREŽIVETI NUKLEARNI RAT – Naučnici objasnili detalje, DOBRO PROČITAJTE I ZAPAMTITE! (FOTO)

0

Nuklearno oružje je razvijeno prošlog vijeka i dan danas strahujemo od zloupotrebe istog. Mali je broj država koje su opremljene ovakvim razornim oružjem, a najviše se uvijek strahovalo da će ili SAD ili Sovjetski savez potegnuti okidač i okončati ljudsku rasu i razoriti ovu divnu planetu na kojoj živimo u nepovrat.

Hladni rat je bio period kad se očekivalo da će doći do Trećeg svjetskog rata koji bi se odvijao kratko radi upotrebe nuklearnog oružja. Svi znamo koliko je atomska bomba štete nanijela Japanu, stoga je jezivo zamisliti šta još razornije nuklearke danas mogu sve da urade ljudskoj vrsti. Stručnjaci ipak tvrde da uz mnogo sreće i pripreme, neki mogu da prežive ovakav koban ishod, a to je poželjno znati kada uzmemo u obzir da nuklearno naoružana Rusija danas ratuje s Ukrajinom i prijeti SAD-u i zapadnim silama. Prvo treba ostati najmanje dva dana u kući nakon eksplozija i raketa.

Potrebno je obezbijediti četiri litra vode dnevno po članu porodice kao i skladištiti hranu koja se ne kvari kao što su grah, tjestenina, sušeno voće i povrće, mlijeko u prahu i slično. Pored toga, pametno je osigurati i radio prijemnik kako biste primali informacije i ako bi mobilna mreža pala.

Ukoliko mobilna mreža opstane, poželjno je imati solarni punjač. Naravno, trebate opremiti kućnu apoteku da imate sve potrebno za liječenje rana i ostalih lakših infekcija, bolesti i ozljeda. Za hranu u konzervi obavezno treba sačuvati i makar jedan ispravan otvarač za konzerve kako biste toj hrani mogli uopšte i pristupiti.

 

Preporučujemo