ŽIVOT PETRA BOŽOVIĆA OBELEŽILA JE JEZIVA TRAGEDIJA: Nakon TOG DANA više ništa nije bilo isto! (FOTO)

0

Jedan od napoznatijih glumaca na srpkoj glumačkoj sceni je Petar Božović koji je omiljen od strane publike i koji je ostvario niz uloga po kojima će ostati upamćen. On vodi pomalo boemski život a vrlo rijetko iznosi intimne detalje pa je mnoge iznenadilo kada je nedavno u jednom intervjuu progovorio i o svom ljubavnom životu.

Oni koji poznaju njegovu biografiju kažu da bi se po njegovom životu mogao snimiti pravi film. Petar je rođen 1946. godine i ubrzo mu majka umire a oca su uhapsili u vrijeme Informbiroa kao pristalicu Staljina pa su on i njegov stariji brat završili u domu. Iz doma su ih uzeli njihovi ujaci ali su i oni ubrzo završili na Golom otoku pa je brigu o Petru preuzela tetka Vida koja ga je odvela u svoje selo u blizini Kolašina i tamo ga upisala i u školu.

Petar je rekao da je od nje dobio snagu za cijeli život a kada je napunio 14 godina ponovo se vratio u Berograd jer mu je otac odslužio zatvorsku kaznu i ponovo se oženio. Ipak nije se baš najbolje uklopio u novu situaciju a nakon završene srednje škole je upisao fakultet i to pravo samo da bi udovoljio očevoj želji. Nije se dugo tu zadržao i odlučio je da napusti zemlju i odlazi u Pariz ni sam ne znajući šta traži od života.

Nakonšto se vratio u Beograd odlučio je da završi italijanski i španski na Filološkom fakultetu a nakon što je apslovirao upisao je i Akademiju dramskih umjetnosti. On je ispričao kako je njegova prva ljubav još iz gimnazijskih dana sa kojom je bio i kada je studirao poginula i to je jedva preživio a čak i danas kada je se sjeti bude mu jako teško. Ostatak pročitajte ovdje.

Preporučujemo