ŽENKA PITONA KRILA U STOMAKU TAJNU: Evo šta je gmaz od 5,5 metara i 100 kg imao za poslednji obrok FOTO

0

Životinjski svijet je, od kako se zna za njega, meta zanimanja raznih stručnjaka i istraživača. Svakim danom možemo da čujemo nešto zanimljivo upravo iz ovog svijeta. Činjenica je da postoje razne vrste životinja i da naseljavaju mnoga područja. Mi Vam danas donosimo zanimljivu priču koja dolazi iz svijeta zmija. Iako se većina ljudi plaši zmija i kada samo pomisli na nju, ova priča je zaista zanimljiva.

Pričamo o vrsti zvana pitoni koji pripadaju porodici iz infrareda, a često se njihova vrsta računa kao zasebna porodica. Ukupno postoji 33 vrsta pitona, a svaka je naravno vrsa posebna priča. Pitoni, za razliku od većeg broja zmija, ubija tako što ujede, a ne ubija svojim otrovom. Pitoni uglavnom naseljavaju područja Afrike, južne i jugoistočne Azije.

Istraživači su naišli na ženku pitona koja je imala nešto jako zanimljivo u sebi pa se ova vijest odmah proširila u medije. Ona je bila duga 5,5 metara i imala je gotovo 100 kg u sebi. Uhvatili su je u decembru u Everglejdsu i u zamrzivaču se nalazila sve do aprila ove godine. U toku lova, s njom su se borili oko 20 minuta ali su je pobijedili. U njoj su ostali neki ostaci zadnjeg njenog obroka, a kada Vam otkrijemo šta je zadnje pojela šokirat ćete se.

Pronađena su kopita u njenom tijelu, pa se zaključilo da je zadnje pojela jelena. Pitoni su opasni za ekosistem Everglejdsa jer uzimaju izvore hrane od autohtonih vrsta. Burkmanski piton, kakav je bio i ovaj sa ostacima jelena, je najveći piton i najduži je uhvaćen 2005. godine koji je bio velik 8,2 metra, a težak 183 kilograma.